FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 10. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30sati.
ZAGREB, 10. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB/KRŠKO - Nuklearna elektrana "Krško" ispala je iz rada danas u 9,25 sati za rutinskog testiranja elektrane u radu, priopćili su danas Hrvatska elektroprivreda i Elektrana. Pri ispadu elektrane iz rada svi su zaštitni sustavi ispravno djelovali i nakon provjere tehničkih uvjeta elektrana će biti ponovno uključena na mrežu. Pri ispadu nije bilo nikakvih poremećaja u elektroenergetskom sustavu i opskrbi strujom potrošača jer su u rad odmah uključeni HEP-ovi dodatni raspoloživi hidrokapaciteti, a uključenje elektrane u elektroenergetski sustav predviđeno je sutra.

ZAGREB - U povodu 60. obljetnice oslobođenja od fašizma u galeriji "Milan i Ivo Steiner" u Zagrebu danas je svečano otvorena dokumentarna izložba "Židovski glazbenici iz Hrvatske - žrtve Holokausta". Riječ je o notnim materijalima i ostavštini glazbenih umjetnika svih struka, koji su svoj život izgubili u holokaustu na temelju rasnih zakona, istaknuo je autor izložbe Branko Polić. Izložba se može razgledati do 8. svibnja.

CRIKVENICA - Trodnevno stručno savjetovanje za sindikalne povjerenike, članove sindikata, ravnatelje, tajnike i voditelje računovodstva u organizaciji Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske završilo je danas u Crikvenici. Savjetovanje je popratila svečanost u povodu 15. obljetnice osnutka toga sindikata te izborna skupština na kojoj su članovi sindikata izglasovali povjerenje sadašnjoj predsjednici Boženi Strugar, koja će tu dužnost obnašati i u iduće dvije godine.

ZAGREB - Tijekom noći u Zagrebu su se dogodile dvije teške prometne nesreće, doznaje se danas iz Policijske uprave zagrebačke. U prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 23 sata u Tomislavovoj ulici život je izgubio 36-godišnji Dario Kresl, a njegova 24-godišnja suputnica ozlijeđena je, te joj je liječnička pomoć pružena u bolnici Sestara Milosrdnica. U Golobreškoj ulici, sinoć oko 21,45 sati nepoznati je vozač naletio na 31-godišnjeg pješaka, te pobjegao s mjesta događaja. Pješak je teško ozlijeđen te je zadržan u KBC Zagreb na liječenju.

RIJEKA - Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je da je danas preminula 71-godišnja talijanska državljanka Bruna Falezza, koja je bila žrtva razbojničkoga napada 30. ožujka u Opatiji. Bruna Falezza se nalazila u Kliničkom bolničkom centru Rijeka, u komi, nakon što je zadobila teške ozljede mozga kada ju je odgurnuo razbojnik na stubištu ispred opatijskoga hotela Imperial. Osim nje su tada napadnute i još dvije talijanske turistice, stare 70 i 75 godina. Dvojica još nepronađenih napadača, tada su odnijeli 20.000 kuna vrijednosti plijena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙