FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Kalvinistička" Ženeva neće spuštati zastave na pola koplja

ŽENEVA, 6. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Ženeva, grad u kojem jenastao kalvinizam, u petak će još jednom istaknuti svoj otklon odVatikana time što tijekom pogreba pape Ivana Pavla II. neće spuštatizastave na pola koplja.
ŽENEVA, 6. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Ženeva, grad u kojem je nastao kalvinizam, u petak će još jednom istaknuti svoj otklon od Vatikana time što tijekom pogreba pape Ivana Pavla II. neće spuštati zastave na pola koplja.

Ženeva, grad u kojem je John Calvin uveo svoj strogi oblik protestantizma u 16. stoljeću, objavila je da neće praviti iznimku od lokalnog pravila po kojem se zastave spuštaju samo povodom smrti nekog švicarskog državljanina.

"Ne postoji takav presedan u Ženevi", rekao je predsjednik gradske skupštine povodom poziva da se Ženeva pridruži ostatku Švicarske u odavanju počasti papi Ivanu Pavlu II.

John Calvin jedna je od glavnih ličnosti protestantske reformacije, a pod njegovim je utjecajem Ženeva odbacila papinsku vlast, ukinula mise i zatvorila rimokatoličke samostane 1536. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙