FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 5. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 5. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

KOPRIVNICA - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke pozvala je danas Vladu da svima koji još čuvaju oružje bez dozvole, prije svega hrvatskim braniteljima, omoguće da ga do ljeta vrate bez kaznene odgovornosti i ikakvih sankcija. Udruga je priopćila da poziva Vladu da hitno donese zakon kojim bi se to omogućilo jer vjeruju da bi se na taj način spriječili novi slučajevi nedozvoljene uporabe vatrenog oružja i nova samoubojstva branitelja.

ZAGREB - Saborsko istražno povjerenstvo koje bi trebalo utvrditi jesu li Zlatko Tomčić (HSS) i Radimir Čačić (HNS) u prošlom mandatu zlouporabili položaje predsjednika Sabora i ministra graditeljstva danas je počelo s analizom prikupljene dokumentacije. Dok su članovi povjerenstva iz dokumentacije razvidno utvrdili da je Tomčić vlasnik 22 posto udjela u tvrtki Capital ing (oko 8.300 kuna), Čačićevo ime nisu mogli naći u vlasničkoj strukturi dvije tvrtke - Condelta i Coning, za koje je povjerenstvu pristigla dokumentacija. Povjerenstvo je stoga zaključilo da će od varaždinskog Trgovačkog suda zatražiti podatke o vlasničkoj strukturi tih dviju tvrtki. Povjerenstvo s radom nastavlja sutra ujutro.

ZAGREB - DC-ov saborski zastupnik Frano Piplović ponovio je danas da nije izbjegavao sudsku odluku, ustvrdivši da kao direktor Radija Brod nije na posao mogao vratiti otpuštenog radnika, kako je to naložio sud, zbog financijskih teškoća na radiju, a ne zato što to nije htio. "Nije mi ni na kraj pameti izbjegavati sudske odluke", izjavio je Piplović na konferenciji za novinare u Saboru, reagirajući, kako je rekao, na učestale napise u medijima u kojima ga se optužuje za nepoštivanje sudske presude. Napadi na njega, uvjeren je, imaju političku pozadinu o kojoj ne želi govoriti.

ZAGREB - Epidemija gripe u Hrvatskoj u posljednja je dva tjedna u opadanju, a dosad je ove sezone zabilježeno 105.000 oboljelih, izvijestila je danas voditeljica Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ira Gjenero Margan. Epidemija je imala svoj vrhunac prije dva tjedna kad je zabilježeno 30.000 oboljelih u tjedan dana, dok je prošli tjedan registrirano svega oko 2.000 novooboljelih. Među oboljelima bilo je najviše djece, a epidemija je ravnomjerno zahvatila sva područja Hrvatske. Njezino potpuno gašenje očekuje se u nekoliko idućih tjedana, čemu pogoduje dolazak toplog vremena.

ZAGREB - Granična policija na Bregani uhvatila je sinoć nešto prije ponoći 11 ilegalnih migranata koji su pješice pored graničnog prijelaza pokušali prijeći u Sloveniju, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji. Riječ je o šest makedonskih i pet državljana Srbije i Crne Gore. Policija za sada nema informacija tko je organizator ilegalnog prelaska granice i je li skupinu ilegalnih imigranata s druge strane granice u Sloveniji netko trebao dočekati, te koja zemlja im je bila krajnje odredište.

RIJEKA - U prometnoj nesreći, koja se dogodila jutros u mjestu Vučinići na staroj cesti Zagreb - Rijeka, poginuo je vozač automobila koji je sletio s ceste, izvjestila je Policijska uprava primorsko-goranska. Po dosad utvrđenim podacima, do nesreće je došlo kada je osobno vozilo, krećući se iz pravca Zagreba prema Rijeci, u zavoju sletjelo s ceste i udarilo u stablo pokraj prometnice. Policija još nije utvrdila uzrok slijetanja s ceste. Očevid je u tijeku, a promet tom cestom nije prekidan.

ZAGREB - Državni centar 112 izvijestio je jutros da je u zadnja 24 sata bilo 19 požara, od kojih je samo jedan većih razmjera, i to na miniranom terenu u Požeško-slavonskoj županiji u Veličkoj općini. U požarima je utvrđena manja materijalna šteta. U izvješću stoji da je mjera redovne obrane od poplava na snazi za Savu kod Županje i za Dunav kod Batine. Vodostaj Dunava je u porastu s tendencijom stagnacije, kaže se u priopćenju Državnog centra 112.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙