FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati
ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

ZAGREB - Krunoslavu Marčinku, osuđenom na tri godine zbog malverzacija s dionicama propale Glumina banke, zatvorska je kazna odlukom o pomilovanju predsjednika Republike preimenovana u uvjetnu. Posljednjom odlukom o pomilovanju predsjednika Republike Stjepana Mesića, objavljenoj 1. travnja u Narodnim novinama, Marčinku je zatvorska kazna izmijenjena u uvjetnu osudu koja se neće primjeniti ukoliko u naredne tri godine ne počini novo kazneno djelo.

ZAGREB - Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (UO HFP) odobrio je tvrtki za razminiranje Mungos pozajmicu od oko 6 milijuna kuna za isplatu dviju zaostalih plaća, a ta je posudba osigurana budućim prihodima Mungosa temeljem već sklopljenih ugovora o razminiranju, izvijestio je danas predsjednik UO HFP-a Damir Polančec. Pozajmicu, i to za isplatu plaća te pripreme za ovu turističku sezonu, u iznosu od 13 milijuna kuna, UO HFP-a je odobrio i crikveničkom Jadranu.

ZAGREB - Iz Doma za nezbrinutu djecu u zagrebačkoj Nazorovoj ulici jučer je nestao 21-mjesečni dječak, za kojeg u Domu smatraju da ga je otela njegova majka, dok u zagrebačkoj policiji taj slučaj za sada vode kao nestanak djeteta, a ne kao otmicu. Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama izjavila je danas da policija intenzivno traga za roditeljima nestalog dječaka koje nije pronašla na prijavljenoj adresi u Ivanić Gradu, te da, dok ne utvrdi sve činjenice, taj slučaj vodi kao nestanak djeteta.

KALNIK - Pet vijećnika HSS-a u kalničkoj općini podnijeli su ostavke nezadovoljni ponašanjem svojeg bivšeg člana načelnika Mladena Kešera, koji je zatim i sam uzvratio neopozivom ostavkom. Sve je počelo kad su vijećnici HSS-a u veljači zatražili od načelnika da pismeno obrazloži utrošak oko dva milijuna kuna iz prošlogodišnjeg proračuna. Kad nisu dobili odgovor, odlučili su se povući s dužnosti jer, navode u današnjem priopćenju. Načelnik Kešer u priopćenju navodi da mu vijećnici iz HSS-a zbog zakulisnih političkih igara žele izglasovati nepovjerenje.

SPLIT - U Splitu je danas nakon četiri mjeseca nastavljena gradnja 384 stana iz Programa poticane stanogradnje na Brodarici u Splitu. Radovi su danas nastavljeni jer su svi ugovori između grada Splita, Ministarstva graditeljstva i glavnog izvođača radova "Dal-koninga" potpisani i svi prijepori uklonjeni, rekao je direktor "Dal-koninga" Željko Krstičević. Dodao je da su radovi počeli jutros kad su gradilište pregledali nadzorna služba i glavni inženjeri. Radovi su bili prekinuti zbog toga što se nije moglo riješiti tko će podmiriti troškove komunalnog opremanja Brodarice.

ZAGREB - Protiv bivšeg direktora Vjesnika i sestrinske tvrtke Vjesnik-press Ivana Božičevića policija je nadopunila kaznenu prijavu, osumnjičivši ga da je davanjem pozajmica koje nikada nisu vraćene Vjesnik-press oštetio za više od pet milijuna kuna, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji. Ne otkrivajući identitet osumnjičenog, policija je izvijestila da je Božićević, kao direktor Vjesnik-pressa, "zlorabio položaj i prekoračio granice svojih ovlasti, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za jednu fizičku osobu i tri pravne osobe", zbog čega je nastala materijalna šteta od 5,036 milijuna kuna.

DRVENIK VELI/TROGIR -U područnom odjeljenju OŠ Majstora Radovana iz Trogira na otoku Drveniku Velom, koji pohađa troje učenika, predstavljen je danas videokonferencijski sustav za održavanje nastave na daljinu između razreda u matičnoj školi i na tom otoku. Postavljanje najsuvremenijeg videokonferencijog sustava vrijednog 300 tisuća kuna omogućili su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Hrvatska akademska istraživačka mreža CARNet i T-HT. Ministar znanosti obrazovanja i športa Dragan Primorac je naglasio kako je cilj tog projekta u potpunosti omogućiti provedbu osmorazredne nastave na Drveniku Velom i time spriječiti iseljavanje s otoka radi školovanja djece.

DUBROVNIK - U Memorijalnoj kući Ronalda Browna u Dubrovniku danas je održana komemoracija u spomen žrtvama teške zrakoplovne nesreće, koja se dogodila prije devet godina i u kojoj su stradali američki državni tajnik Ronald Brown i članovi američkog gospodarskog izaslanstva. Na plemenite ciljeve američke misije podsjetili su predstavnica Ureda dubrovačko-neretvanskog župana Aida Cvjetković, pročelnik Ureda za društvene djelatnosti Grada Dubrovnika Miho Katičić, te trgovinski ataše u Veleposlanstvu SAD u Zagrebu Tom Kelsey.

ZAGREB - Croatia zdravstveno osiguranje organiziralo je danas okrugli stol "Komercijalna osiguravajuća društva kao dio sustava zdravstvenog osiguranja u RH" kojim se, u povodu svoje prve godišnjice djelovanja, željelo uključiti u osmišljavanje novog modela zdravstvenog osiguranja, posebice u području dopunskog i privatnog osiguranja. Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje najavili su promjene Zakona o zdravstvenom osiguranju i Zakona o zdravstvenoj zaštiti nezadovoljni postojećim sustavom, jer generira nove troškove.

ZAGREB - Poslovni list Dnevnik od sutra na tržištu izlazi pod nazivom Poslovni dnevnik, a kako se doznaje od suvlasnika lista i glavnog urednika Stjepana Andrašića, osim imena, list je "sadržajno i grafički redizajniran". Promjena imena označava naše usmjerenje prema točno ciljanoj skupini, odnosno poslovnoj populaciji, izjavio je Andrašić. Na promjenu imena, sadržaja i dizajna uredništvo se odlučilo nakon ispitivanja tržišta, prije svega dosadašnjih pretplatnika na Dnevnik.

ZAGREB - Gudački kvartet Rucner na današnjoj je konferenciji za novinare najavio ovogodišnji ciklus koncerata "Četiri godišnja doba 2005.", te predstavio nosač zvuka "Četiri godišnja doba 2003.", koji je nominiran za diskografsku nagradu Porin 2005. Po riječima Snježane Rucner ciklus počinje proljetnim koncertom u Hrvatskom glazbenom zavodu 27. travnja, na kojem će biti praizveden Cossetov "Trio za violinu, violu i violončelo", a gost je solist Marin Zokić, trublja. Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljene su dvije nove članice, violinistice Sidonija Lebar i Iva Kralj, koje zajedno sa supružnicima Draganom i Snježanom Rucner tvore Gudački kvartet Rucner.

ZAGREB - Dani hrvatskog filma odgođeni su za sljedeći tjedan zbog žalosti koju je u povodu smrti pape Ivana Pavla II. proglasila hrvatska Vlada. Direkcija je izvijestila da će se 14. dani hrvatskog filma održati od 11. do 16. travnja, a raspored događaja po danima ostaje isti.

ZAGREB - Zbog smrti pape Ivana Pavla II. odgođeno je redovito proljetno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije (HBK). Novi nadnevak plenarnoga zasjedanja HBK, koje se trebalo održati od 5. do 7. travnja, bit će naknadno određen, priopćilo je Tajništvo HBK.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙