FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 4. travnja

ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 4. travnja.
ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 4. travnja.

ZAGREB - Hrvatska Vlada proglasila je u povodu smrti Svetog Oca Ivana Pavla II. tri dana žalosti - u ponedjeljak 4. travnja, utorak 5. travnja kao i na dan Njegovog pokopa. Dani žalosti obilježit će se obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola stijega na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, te na poslovnim zgradama. U dane žalosti ne mogu se održavati kulturne, zabavne i športske priredbe.

Hina će i dalje pratiti događaje vezane uz smrt pape Ivana Pavla II.

ZAGREB - Misu zadušnicu za papu Ivana Pavla II. u zagrebačkoj katedrali predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u koncelebraciji s apostolskim nuncijem u Hrvatskoj nadbiskupom Javierom Franciscom Lozanom, pomoćnim biskupima, svećenicima i redovnicama. Na misi će biti nazočni predstavnici državnih vlasti i diplomatskog zbora, drugih kršćanskih crkava i vjerskih zajednica (18 sati).

TROGIR/DRVENIK VELI - U područnom razrednom odjeljenju na otoku Drvenik Veli kod Trogira bit će predstavljena videokonferencijska nastava između tog razreda i centralne Osnovne škole Majstora Radovana u Trogiru (11 sati). Ostvarenje videokonferencijske veze omogućila je Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet, a predstavljanju će nazočiti ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i ravnatelj CARNet-a Zvonimir Stanić. Okupljanje novinara bit će u OŠ Majstora Radovana u Trogiru u 10 sati, odakle je organiziran prijevoz na Drvenik Veli.

BJELOVAR - Na izvanrednoj sjednici Poglavarstva Bjelovarsko- bilogorske županije bit će riječi o stanju u Županiji nakon blokade prometnica u općinama Dežanovac i Končanica (Ul. A. Starčevića 8, 12 sati).

ZAGREB - Sjednica zagrebačkog Gradskog poglavarstva (Gradsko poglavarstvo, Trg S. Radića 1, dvorana 372, 10 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu Svjetskog dana zdravlja, 7. travnja, bit će održana u Zavodu za javno zdravstvo Grada Zagreba (Mirogojska cesta 16, 11 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Dubravka Dadić

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙