FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IAAF slučaj Kenterisa i Thanou proslijedio Sportskom arbitražnom sudu

MONTE CARLO, 2. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodna atletskafederacija (IAAF) objavila je da će slučaj grčkih atletičara KostasaKenterisa i Katerine Thanou proslijediti Sportskom arbitražnom sudu uLausannei.
MONTE CARLO, 2. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodna atletska federacija (IAAF) objavila je da će slučaj grčkih atletičara Kostasa Kenterisa i Katerine Thanou proslijediti Sportskom arbitražnom sudu u Lausannei.

IAAF je nezadovoljan odlukom Grčkog atletskog saveza koji je oslobodio Kenterisa i Thanou optužbi za doping. Olimpijski prvak na 200 metara iz Sydneya Kenteris (31) i srebrna sa istih igara na 100 metara Thanou (30) su za vrijeme Olimpijskih igara u Ateni bili u središtu velikog skandala zbog izbjegavanja doping testiranja.

No, Grčki atletski savez ih je sredinom ožujka ove godine oslobodio optužbi, ustvrdivši kako atletičari nisu pravodobno primili obavijest o testiranju, pa se ne može govoriti o izbjegavanju doping kontrole.

IAAF je dodao kako će Kenteris i Thanou biti suspendirani do odluke Sportskog arbitražnog suda, koje je najviše arbitražno tijelo u svijetu sporta i čije su odluke konačne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙