FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 2. travnja

ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 2. travnja.
ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 2. travnja.

KRK - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić posjetit će otok Krk odnosno općinu Punat (11 sati), otočić Košljun s franjevačkim Samostanom Navještenja Marijina i grad Krk gdje će nazočiti svečanom otvorenju Osnovne škole "Fran Krsto Frankopan". Izjava za medije bit će u 13,40 sati.

PLITVICE - Obilježavanje 14. godišnjice pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića bit će na Plitvičkim jezerima. Nakon polaganja vijenaca kod spomenika Josipu Joviću, sudionici skupa prisjetit će se na "krvavi Uskrs" 1991. U ime Ureda predsjednika RH tu će biti general zbora Josip Lucić, u ime Hrvatskog sabora potpredsjednik Darko Milinović, u ime Vlade RH potpredsjednica Jadranka Kosor, zatim ministar obrane Berislav Rončević, državni tajnik MUP-a Ivica Buconjić te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, (10,30 sati).

ZAGREB - Euharistijskim slavljem koje će predvoditi kardinal Josip Bozanić u zagrebačkoj Katedrali završava obilježavanje 75. godišnjice djelovanja križara u Hrvatskoj, (19 sati).

VUKOVAR - Dani Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koji će od 2. travnja do 8. svibnja biti obilježeni u četiri grada i desetak mjesta širom županije, započet će u Vukovaru u Pastoralnom centru Sv. Bono prigodnim recitalom i otvorenjem izložbe "Vukovarsko knjižno blago", (19 sati). Prije toga bit će polaganje vijenaca kod Križa na Dunavu i sveta misa u crkvi Sv. Roka.

RIJEKA - Visoka delegacija talijanskih stranaka desnog centra pod nazivom Forza Italia koju vodi premijer Silvio Berlusconi u Rijeci će najprije posjetiti izdavačku kuću "Edit" (15,30 sati) za izdanja na talijanskom jeziku, a potom i sjedište Talijanske unije i Zajednicu Talijana u Rijeci nakon čega su predviđene izjave za novinare (18,45 sati). Izaslanstvo će voditi zastupnik u Europskom parlamentu i ekonomski savjetnik premijera Berlusconija Renato Brunetta.

ZAGREB - Na tribini "Bijeli Zagreb u čiste ruke" koalicije HSLS-HIP-HSD govorit će Darinko Kosor, Miroslav Tuđman i Zdravko Tomac u Europskom domu, (Jurišićeva 1, 11 sati).

VUKOVAR - Glavni odbor Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), čiji je sastav izabran na nedavnoj izbornoj skupštini stranke, održat će prvu sjednicu na kojoj će uglavnom biti riječi o završnim pripremama SDSS-a za lokalne izbore, (Radnički dom u Borovom naselju, 11 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Neven Leskovar

poslijepodne: Marko Curać

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙