FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varteks završio 2004. s gubitkom od 66 milijuna kuna

ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Varteks završio 2004. s gubitkom od66 milijuna kuna
ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Varteks završio 2004. s gubitkom od 66 milijuna kuna

HINA - Financijski servis

Varaždinska tekstilna industrija Varteks poslovnu je 2004. završila s gubitkom od 66 milijuna kuna, što je odraz intenzivnog procesa restrukturiranja tvrtke, izvijestili su danas iz Varteksa.

Aktivnosti u sklopu restrukturiranja tvrtke odnosile su se na financijsku konsolidaciju kompanije, aktiviranje neiskorištene imovine te smanjenja zaliha gotove robe, koja je smanjena za 20 milijuna eura. Istodobno je utvrđen višak zaposlenika, uglavnom režijskog osoblja, zbog čega je za otpremnine izdvojeno 9,5 milijuna kuna.

Ukupni prihodi tvrtke u 2004. iznosili su 443,3 milijuna kuna, od čega je 51 posto ostvareno u izvozu. Izvoz Varteksa, ističu, predstavlja više od 30 posto ukupnog lanjskog tekstilnog izvoza Hrvatske.

Ukupna vrijednost izvoza za ugledne svjetske marke Hugo Boss i Versace iznosi 5 milijuna eura, a izvoz denim proizvoda premašio je 5,3 milijuna eura. Izdvaja se i podataka da je lani prodaja Levisa na tržištu Srbije i Crne Gore povećana 30 puta u odnosu na godinu ranije.

Varteks, dobivanjem državnih jamstava, nastavlja aktivnosti restrukturiranja s ciljem zaustavljanja gubitka i povećanja prihoda kroz strategiju stvaranja modne, proftabilne kompanije, navodi se u priopćenju iz Varteksa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙