FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 1. travnja

ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 1. travnja.
ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 1. travnja.

ZAGREB - Zastupnici u Hrvatskom saboru nastavit će sjednicu raspravom o HSP-ovu prijedlogu izmjena Zakona o radu, kojim se predlaže nedjelju proglasiti neradnim danom. Predloženim izmjenama predviđa se i jača zaštita radnika koji prijavi korupciju i uznemiravanje na poslu, te strože novčane kazne za poslodavca koji radniku, zbog takve prijave, uruči otkaz. Zastupnici bi trebali nastaviti raspravljati i o nizu drugih oporbenih zakonskih prijedloga poput prijedloga zakona o političkim strankama, zakona o velikim gradovima, itd. Sabor bi potom trebao glasovati o ranije raspravljenim točkama, te, kako je najavljeno, nakon toga i zaključiti 13. sjednicu, (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, 9,30 sati).

ZAGREB - Predsjednik saborskog Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu Zvonimir Mršić održat će konferenciju za novinare zajedno s predstavnicima nevladinih eko-udruga na temu: Devastacija rijeke Drave kao posljedica raspisivanja javnog natječaja za davanje koncesije za eksploataciju šljunka iz korita rijeke, (Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg Sv. Marka 6, 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare klubova saborskih zastupnika HSS-a, SDP-a i HNS-a bit će na temu nezakonitog smjenjivanja ravnatelja osnovne škole u Otočcu, (Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, 13 sati).

ZAGREB - Klub saborskih zastupnika Hrvatske stranke prava (HSP) održat će konferenciju za novinare na kojoj će Tonči Tadić i Vlado Jukić govoriti o zahtjevu za raspravom o modelu privatnog partnerstva te o morskom ribarstvu, (Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, 12 sati).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare kluba saborskih zastupnika IDS-a zastupnik Željko Pavlic govorit će o novoj političkoj stranci Međimurskom demokratskom savezu, (Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, 10 sati).

ZAGREB - Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH i Sindikat vojnih službenika i namještenika održat će zajedničku konferenciju za novinare o diskriminaciji državnih službenika i namještenika u MORH-u i Oružanim snagama RH, (Ul. grada Vukovara 239, 11 sati).

SELCE - Na konferenciji sindikata pošte i telekomunikacija srednje i istočne Europe od 1. do 3. travnja, predstavnici sindikata iz Slovačke, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, Austrije, Njemačke i Hrvatske će razmijeniti iskustva u privatizaciji telekomunikacija. Skup će se održati u Hotelu Marina, kao i konferencija za novinare koja će biti u 10,30 sati.

ZAGREB - Novi Školski kalendar za šk.g. 2005/2006. na konferenciji za novinare u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa predstavit će državni tajnik za srednje školstvo Želimir Janjić, (Trg hrvatskih velikana 6, 10,30 sati).

ZAGREB - Povodom 23. Muzičkog biennala Zagreb, međunarodnog festivala suvremene glazbe koji će se održati od 15. do 24. travnja, bit će upriličena konferencija za novinare u Hrvatskom društvu skladatelja, (Berislavićeva 9, 12 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom izložbe umjetnika Ivana Picelja pod nazivom "Kristal i ploha" 1951-2005. na kojoj će biti predstavljeno više od 200 djela iz njegovog slikarskog, grafičkog i dizajnerskog opusa, (Galerija Klovićevi dvori, 11 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Neven Leskovar

poslijepodne: Dubravka Dadić

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙