FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UEFA kaznila Mourinha

NYON, 31. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Disciplinska komisija Europskenogometne federacije (UEFA) kaznila je menadžera engleskogpremierligaša Chelsea, Josea Mourinha zabranom vođenja londonskogkluba na dvije utakmice, te novčanu kaznu u iznosu od 20.000švicarskih franaka.
NYON, 31. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) kaznila je menadžera engleskog premierligaša Chelsea, Josea Mourinha zabranom vođenja londonskog kluba na dvije utakmice, te novčanu kaznu u iznosu od 20.000 švicarskih franaka.

Mourinho tako neće voditi Bluese na obje utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv munchenskog Bayerna, koje su na rasporedu 6. i 12. travnja.

UEFA je kaznila Mourinha zbog lažnih izjava izrečenih nakon prve utakmice s Barcelonom u osmini finala elitnog europskog nogometnog natjecanja. Portugalac je nakon utakmice izjavio kako je u poluvremenu vidio trenera Barcelone Franka Rijkaarda kako izlazi iz svlačionice u kojoj se nalazio sudac Anders Frisk, zbog čega je švedski sudac u nastavku utakmice promijenio kriterij i počeo suditi za Barcelonu. Kasnije se pokazalo kako je Mourinho sve izmislio.

UEFA je kaznila i londonski klub i to sa 75.000 švicarskih franaka, dok su pomoćni trener Steve Clark i jedan o čelnika kluba Les Miles, koji su podržali Mourinhovu priču, samo opomenuti.

"UEFA je vodila slučaj korektno i nemamo nikakvih primjedaba," kazao je predstavnik londonskog kluba Bruce Buck, nakon što je ovaj slučaj zaključn u Nyonu. U taboru lidera engleskog prvenstva mogu biti zadovoljni presudom, jer je Chelseau prijetilo izbacivanje iz Lige prvaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙