FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Remi Mađara i Bugara pomogao Hrvatskoj

BUDIMPEŠTA, 31. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Neodlučeni ishod (1-1) udvoboju Mađarske i Bugarske u sklopu skupine 8 europske zone zaodlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo nije pomogao niti jednoj odtih reprezentacija, već su korist iz ovoga remija izvukle Hrvatska iŠvedska.
BUDIMPEŠTA, 31. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Neodlučeni ishod (1-1) u dvoboju Mađarske i Bugarske u sklopu skupine 8 europske zone za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo nije pomogao niti jednoj od tih reprezentacija, već su korist iz ovoga remija izvukle Hrvatska i Švedska.

Zahvaljujući ovom rezultatu točno na polovici kvalifikacija Hrvatska vodi u ovoj skupini sa 13 bodova, Švedska ima 12, treći Bugari sada zaostaju velikih pet bodova, dok su Mađari praktički ispali iz utrke s obzirom da imaju čak šest bodova manje od naše reprezentacije.

Najveći krivac za ovakav konačni ishod je bugarski vratar Dimitar Ivankov kojemu je u posljednjoj minuti utakmice pri vodstvu njegove momčadi lopta ispala iz ruku, a u gužvi nakon toga najbolje se snašao Peter Rajczi i izjednačio rezultat. Taj bod Mađarima neće mnogo značiti, ali Bugari bi mogli jako žaliti za dva izgubljena na prilično olak način.

Inače, Bugari su poveli u 52. minuti pogotkom Stiliana Petrova koji je iskoristio neodlučnost mađarskog vratara Gabora Kiralyja i glavom izbliza poslao loptu u mrežu.

U završnici dvoboja Dimitar Berbatov se dva puta našao sam pred Kiralyjem, ali oba je puta loše pucao i propustio priliku potvrditi pobjedu svoje reprezentacije.

"Odigrali smo neodlučeno, a trebali smo uvjerljivo pobijediti. Dobro smo igrali, no na trenutak smo izgubili koncentraciju i to nas je koštalo dva boda. Ipak, još smo u igri za odlazak na SP", izjavio je bugarski izbornik Hristo Stoičkov nakon razočaravajućeg rezultata za njegovu momčad u Budimpešti.

I mađarski izbornik Lothar Matthaeus vjeruje kako se njegova momčad još uvijek može plasirati na SP u njegovoj rodnoj Njemačkoj iako su ti izgledi tek teoretski.

"Znam da smo u vrlo teškoj situaciji, ali moja momčad će se boriti do samoga kraja. Još uvijek vjerujem da se možemo kvalificirati", kazao je Matthaeus.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙