FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 31. ožujka

ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 31. ožujka.
ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 31. ožujka.

ZAGREB - U nastavku sjednice Hrvatskog sabora zastupnici će razmotriti Konačni prijedlog izmjena Zakona o područjima županija, gradova i općina. Vlada je tim prijedlogom predvidjela osnivanje osam novih općina, a odustala je od osnivanja općine Budrovci, koje je predlagala u prvom čitanju. Saborska oporba je predložene izmjene u prvom čitanju nazvala "izbornim inženjeringom", (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, 9,30 sati).

ZAGREB - O temama redovite sjednice Vlade RH, koja će se održati popodne, odlučit će Uži kabinet koji se sastaje prije vladinog zasjedanja. Pred Užim kabinetom desetak je točaka, među njima Prijedlog Nacionalnog programa informacijske sigurnosti u

Hrvatskoj, s provedbenim planom za 2005. godinu. Očekuje ga i Akcijski plan za uključivanje Roma od 2005. do 2015., izvješće Savjeta za nacionalne manjine o utrošenim proračunskim sredstvima u prošloj godini, te zakonski prijedlog o športu. Uži kabinet dat će i svoje mišljenje o zahtjevima da se istaknu kandidature za održavanje europskih prvenstava u plivanju i streljaštvu u Rijeci i Osijeku, (Vlada RH, Trg Sv. Marka 2, 14 sati).

ZAGREB - Državni zavod za zaštitu prirode će predstaviti prijedlog državne strategije za biološku sigurnost. Riječ je o zakonodavnim, administrativnim, inspekcijskim i drugim mehanizmima kojima se uređuje biotehnologija i GMO, (Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića, 14 sati).

ZADAR - Dvodnevno savjetovanje "Pomorsko dobro- problemi i perspektive" na kojem će biti riječi o potrebi očuvanja i zaštite prirodnih bogatstava Hrvatske otvorit će ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, (Hotel Borik, 9,30 sati).

ZAGREB - Statistički podaci vezani za problematiku trgovanja ljudima u 2004. bit će predstavljeni na konferenciji za novinare u Uredu za ljudska prava Vlade RH, (Vlada RH, 10,30 sati).

ZAGREB - Na redovitom zasjedanju Skupštine Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti bit će izvještaj o radu u 2004. i financijski plan HAZU za ovu godinu, (HAZU, Zrinski trg 11, 17 sati).

ZAGREB - Povodom Svjetskog dana kazališta, 31. ožujka, bit će otkrivena bista glumca Fabijana Šovagovića, rad akademskog kipara Stipe Sikirice, u Gradskom dramskom kazalištu Gavella, (12 sati).

ZAGREB - Hrvatsko sociološko društvo upriličuje okrugli stol posvećen dr. Josipu Županovu pod naslovom "Sociolog kao dijagnostičar društva u promjenama" u Hrvatskom novinarskom domu, (Perkovčeva 2, 10 sati).

NOVIGRAD - Predavanje Noama Chomskog i predstavljanje knjige "Politika bez moći" , (novigradska kino-dvorana11,15 sati).

NOVIGRAD - Izložba Andy Warhol: Marilyn Monroe (Galerija Rigo, Velika ulica 5, 11 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe fotografija Damira Senčara "LeteZuje GmižuLaju" (Pučko otvoreno učilište, Vukovarska 68, 18 sati).

ZAGREB - Na redovitoj skupštini Hrvatske zajednice tehničke kulture bit će riječi o programu rada za ovu godinu i pripremama za obilježavanje 60. godišnjice HZTK (1946-2006), (Dalmatinska 12, 10 sati). Nakon sjednice bit će dodijeljena priznanja i nagrada zaslužnim članovima, a nagradu za životno djelo dobit će Drago Labaš iz Varaždina za trajan doprinos razvoju tehničke kulture, (13 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Dubravka Dadić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

(Hina) xbdj ydd

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙