FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska - Malta 3-0 (šira verzija)

ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska nogometna reprezentacijasvladala je u dvoboju skupine 8 europske zone kvalifikacija zaSvjetsko prvenstvo 2006. godine u Zagrebu svladala Maltu sa 3-0(2-0).
ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je u dvoboju skupine 8 europske zone kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2006. godine u Zagrebu svladala Maltu sa 3-0 (2-0).

Strijelci: 1-0 Pršo (23), 2-0 Pršo (35), 3-0 Tudor (80).

Pred 10.000 gledatelja sudio je Kapitanis sa Cipra.

HRVATSKA: Butina, Bošnjak (od 68. Tokić), Tomas, R. Kovač (od 46. Olić), Tudor, Babić, N. Kovač (od 77. Vranješ), I. Leko, Kranjčar, Pršo, Klasnić

MALTA: Haber, Pullicino, Said, Dimech, Azzopardi, Mattocks, Giglio, Grima (od 46. Woods), Agius (od 59. Mailla), Sammut, Mifsud (od 68. Barbara)

Hrvatski nogometaši praktički s pola snage stigli su do nove pobjede u kvalifikacijama za SP, što se uostalom i očekivalo protiv nedoraslih Maltežana. Gotovo svih 90 minuta igralo se na polovici terena koja je pripadala gostima.

Iako napadai Hrvatske u otvaranju utakmice nisu donijeli izrazite prilike, vodstvo je uslijedilo relativno rano, u 23. minuti. Robert Kovač uputio je jednu poprilično bezopasnu "svijeću" u gostujući kazneni prostor, na nju su skočili malteški vratar Haber i Pršo, Haber je pogriješio, a naš vođa napada je taj poklon pretvorio u vodstvo.

Utakmica je, što se konačnog ishoda tiče, riješena u 35. minuti. Babić je odlično na lijevom boku uposlio Kranjčara, ovaj je ubacio oštru prizemnu loptu na peterac, tamo se ponovno našao Pršo i povisio na 2-0.

U drugom poluvremenu ionako nejak tempo utakmice još je oslabio, a u takvoj situaciji i Maltežani su nekoliko puta posjetili polovicu igrališta naše reprezentacije. Ipak, 10-ak minuta prije kraja Tudor je povisio na konačnih 3-0. Kranjčar je ubacio na drugu vratnicu gdje je Klasnić dobio zračni dvoboj i spustio loptu u središte kaznenog prostora. Tamo se našao Tudor koji je prvo smirio loptu, a potom ležerno pogodio donji lijevi kut malteških vratiju.

Ovom pobjedom Hrvatska je stigla na prvo mjesto u svojoj skupini. Nakon pet odigranih utakmica Hrvatska ima 13 bodova, druga je Švedska sa 12 (5), a treća Bugarska sa 7 (4).

Kasnije večeras u našoj skupini igraju Mađarska i Bugarska.

Hrvatska svoj sljedeći nastup ima 4. lipnja protiv Bugarske u Sofiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙