FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 30. ožujka 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 30. ožujka 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

MOSKVA - Njemački astronaut Thomas Reiter pridružit će se u srpnju 11. po redu posadi Međunarodne svemirske postaje (ISS) koja će zamijeniti ruskog kozmonauta Salizhana Šaripova i američkog kolegu Leroya Chiaoa. Reiter će se na sedam mjeseci pridružiti kozmonautu Sergeju Krikaljovu i astronautu NASA-e Johnu Phillipsu koji će na ISS stići već u travnju. Nakon što im se pridruži Reiter, posada će se upustiti u sveobuhvatnije znanstveno istraživanje. Reiter, prvi astronaut koji će tako dugo boraviti na ISS-u, a da nije Rus ili Amerikanac, iskustvo je stekao boravkom na svemirskoj stanici Mir. Kao inženjer, Reiter je na Miru proveo 179 dana, objavila je Europska svemirska agencija.

KABUL - Afganistanska domaćica bit će izvedena pred afganistanski sud pod optužbom za ubojstvo 27 muškaraca, uključujući i njenog supruga, priopćili su afganistanski dužnosnici. Sherin Gul, stara između 35 i 45 godina, njen sin, njen ljubavnik i četiri suučesnika uhićeni su prije nekoliko mjeseci i priznali su da stoje iza serijskih ubojstva. Gul i njena banda uglavnom su vrebali vozače taxija u gradu Jalalabadu i prijestolnici Kabulu. Gul bi pozvala taxi govoreći da mora prevesti bolesnika od njenog doma u bolnicu. Nakon toga bi pozvala vozača u svoju kuću i ponudila mu čaj, govoreći mu kako je do bolnice potrebno samo nekoliko minuta. Stavila bi sedative u čaj kako bi omamila vozača i onda bi ga ubila. Žrtve bi potom bile zadavljene užetom, naveli su predstavnici policije.

LONDON - Dvojica članova poznate britanske rock-grupe Queen odlučila su, s ostatkom ekipe koja prati grupu, krenuti na prvu turneju nakon smrti njihova pjevača Freddieja Mercuryja koji je preminuo 1991., nadajući se da će kvalitetom poznatih pjesama obožavateljima uspjeti nadoknaditi nedostatak karizmatičnog frontmana. Čini se da su u tomu i uspjeli, jer je u dvorani Brixton Academy u južnom Londonu u ponedjeljak navečer oko 4.700 obožavatelja skandiralo gitaristu Biranu Mayu, bubnjaru Rogeru Tayloru i ostalim članovima benda kada su izvodili klasike poput "I Want to Break Free", "Fat Bottomed Girls" i "We Are the Cahmpions". Queen je jedna od najuspješnijih britanskih grupa s prodanih više do 150 milijuna ploča diljem svijeta od ranih 70-tih.

LA LAGUNA - Španjolsko sveučilište na Tenerifima organizirat će stručnu radionicu o zavođenju potencijalnih spolnih partnera, objavili su organizatori. Tečaj naslovljen sa "Zadovoljstvo zavođenja" bit će dio postdiplomskoga programa u seksualnoj edukaciji i terapiji na sveučilištu u La Laguni. Svatko može unaprijediti svoje zavodničke sposobnosti i "na odgovarajući način prikazati svoje vrline", a skriti ono što ne može promijeniti, kaže voditelj programa Fernando Barragan. Na radionici će se tehnikama igranja uloga, grupne rasprave i plesom učiti o tome kako iskoristiti izgled i geste.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙