FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA SRIJEDU, 30. OŽUJKA

ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 30. ožujka.
ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 30. ožujka.

ZAGREB - U sklopu Izborne skupštine Udruženja energetike Hrvatske gospodarske komore bit će riječi o aktualnoj temi "Ugovor o Energetskoj zajednici - Liberalizacija energetskog tržišta i usklađivanje energetskog zakonodavstva s EU" (11,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Članovi Uprave Lure na susretu s novinarima predstavit će rezultate poslovanja tvrtke u prošloj godini te najaviti planove za ovu godinu (10,00 sati, Lura, Marijana Čavića 9).

ZAGREB - U Zračnu luku Zagreb sletjet će zrakoplov prijevoznika "Air France-a" koji će od sada u redovnom zračnom prometu na relaciji Pariz - Zagreb - Pariz letjeti svakodnevno, odnosno sedam puta u tjednu. Tim povodom bit će održana konferencija za novinare u zagrebačkoj Zračnoj luci (11,55 sati, VIP salon, Zračna luka Zagreb). Povodom otvaranja te nove zračne linije Air France-a tvrtke iz Francuske prisutne u Hrvatskoj održat će "susret francuskih tvrtki" na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu (10,15 sati)

RIJEKA - Uprava Erste & Steiermarkische Bank d.d. predstavit će na konferenciji za novinare rezultate poslovanja banke za 2004. (10 sati, hotel "Bonavia").

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu na konferenciji za novinare bit će predstavljen predstojeći 3. međunarodni sajam gospodarskih vozila, prometa, logistike i prateće industrije "Zagreb transport show" koji će se održati od 5. do 10. travnja (11,00 sati, Dvorana Klub izlagača Zagrebačkog velesajma, Av. Dubrovnik 15).

IČIĆI - Predstavnici novog fiksnog operatora Portus na konferenciji za novinare izvijestit će o novostima u radu H1 mreže (13,00 sati, ACI marina).

ZAGREB - Hrvatska elektroprivreda (HEP) krajem ove, odnosno početkom iduće godine namjerava započeti gradnju dvaju novih elektroenergetskih objekata - hidroelektrane Lešće i novog bloka L u Termoelektrani-toplani Zagreb, a ukupna vrijednost tih investicija procjenjuje se na oko 135 milijuna eura. Odluku o gradnji HE Lešće i bloka L u TE-TO Zagreb Uprava HEP-a donijela je početkom veljače, krajem veljače s tim se suglasio i Nadzorni odbor, a krajem prošlog tjedna pozitivno je mišljenje dalo i Vijeće za regulaciju energetskih djelatnosti. Na temelju tog pozitivnog mišljenja uputit će se zahtjev resornom Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva da odobri izgradnju novih objekata, ističu u HEP-u.

ZAGREB - Industrijska je proizvodnja u Hrvatskoj u veljači ove godine bila veća za 0,1 posto od proizvodnje ostvarene u siječnju, a u usporedbi sa veljačom prošle godine porasla je za 2,7 posto, desezonirani su podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku. To su podaci izračunati iz indeksa trend-ciklus koji je serija desezoniranih indeksa iz koje je isključen utjecaj slučajne sastavnice. Prema tim podatcima, ukupna industrijska proizvodnja u razdoblju od ožujka prošle do veljače ove godine, u usporedbi s proizvodnjom iz razdoblja od ožujka 2003. do veljače 2004., veća je za 2,9 posto.

ZAGREB - U hrvatskom je ugostiteljstvu tijekom prošle godine ostvareno ukupno 12,2 milijarde kuna prometa, što je 6,7 posto više nego u godini prije. Ukupni je prošlogodišnji ugostiteljski promet, po podacima Državnog zavoda za statistiku, ostvaren u 13.254 poslovnih jedinica (1.539 poduzeća i 11.715 radnji), što je u odnosu na 2003. porast od 1,9 posto. U tim je objektima bilo ukupno 64.136 zaposlenih ili 2,7 posto više nego 2003.

ZAGREB/POREČ - Porečka hotelsko-turistička tvrtka Plava laguna prošlu je poslovnu godinu završila s neto dobiti od 78,8 milijuna kuna, što je u odnosu na godinu prije povećanje dobiti za 16 posto, podaci su iz godišnjeg financijskog izvješća te tvrtke dostavljeni Zagrebačkoj burzi. Ukupni lanjski prihodi Plave lagune iznosili su 373,8 milijuna kuna, što je u odnosu na godinu prije pad od 1,16 posto, ali su istodobno u toj tvrtki za oko 5 posto smanjeni i ukupni rashodi, na 295,01 milijun kuna. U strukturi ukupnih prihoda 74,3 posto činili su prihodi od prodaje u inozemstvu, koji su u odnosu na 2003. smanjeni 2 posto, na 277,7 milijuna kuna. To je, kako u izvješću navode iz Plave lagune, posljedica nešto manjeg obima realiziranih noćenja u njihovim objektima u 2004., od 7 posto, ali su istodobno ostvarili bolje neto prosječne cijene osnovne usluge smještaja/polupansiona.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙