FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA- ZA SRIJEDU, 30. OŽUJKA

ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 30. ožujka.
ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 30. ožujka.

ZAGREB - Zastupnici Hrvatskog sabora će na sjednici raspravljati o izmjenama Zakona o sudskom registru koje poduzetnicima trebaju osigurati jednostavniji i brži upis poduzeća. Rješenje o upisu u sudski registar, uz urednu dokumentaciju poduzetnici bi ubuduće morali dobiti u roku od 15 dana. Prihvati li Sabor izmjene koje predlaže Vlada, u sudski registar će se upisivati i zadruge i njihovi savezi. Sabor će raspraviti i prijedlog da potvrdi Sporazum o pograničnom prometu i suradnji s BiH, potpisan u ožujku 2003. Njime se određuje pogranično područje te 23 stalna i dva sezonska prijelaza za pogranični promet. Stanovništvu koje živi u pograničnom području, a ima i obrađuje poljoprivredno zemljište u susjednoj državi, omogućava se dobivanje poljoprivrednog uloška koji im treba jamčiti da lakše preko granice prenesu vlastite proizvode, strojeve i slično, (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, 9,30 sati).

ZAGREB - Saborsko Istražno povjerenstvo za utvrđivanje činjenica u vezi s državnim jamstvima kreditorima riječkom brodogradilištu Viktor Lenac javnosti će predstaviti nacrt zaključaka svog šestomjesečnog istraživanja i saslušavanja desetaka svjedoka. Povjerenstvo svoj rad mora zaključiti do 1. travnja, (Hrvatski sabor, 11 sati).

POREČ - U povodu Dana istarskog statuta u Istarskoj sabornici u Poreču će se održati svečana sjednica Županijske skupštine Istarske županije na kojoj će biti nazočan i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. Na sjednici će bivšem predsjedniku Europske komisije Romanu Prodiju biti uručena Povelja počasnog građanina Istarske županije. Očekuje se i dolazak ministrice vanjskih poslova Kolinde Grabar-Kitarović, a sjednici će, među ostalima, biti nazočni zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić, predsjednik talijanske regije Friuli Venezia Giulia Riccardo Illy te predsjednik lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe Giovanni di Stasi, (Istarska sabornica, Ul. M. Laginje 6, 11,30 sati).

VRBNO - Na svečanom otvorenju Područne škole "Josipa Jedvaja" u Vrbnom bit će nazočan premijer Ivo Sanader te održati prigodni govor, (12 sati).

VUKOVAR - Na Županijskom sudu u Vukovaru nastavlja se glavna rasprava protiv osmorice hrvatskih državljana srpske nacionalosti optuženih da su 1991. u Borovu nedaleko Vukovara počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva. U sprnju prošle godine izrečene su kazne šestorici optuženih dok su dvojica optuženih oslobođeni krivnje, ali je Vrhovni sud RH poništio tu presudu te se sudski postupak nastavlja. (Županijski sud Vukovar, 10,00 sati)

ZAGREB - Sjednica Skupštine Matice umirovljenika Hrvatske bit će u prostorijama Gradske skupštine, (Ćirilometodska 5, 10 sati).

BOROVO NASELJE - Na konferenciji za novinare u prostorijama Centra za istraživanje ratnog zločina u Borovu Naselju bit će riječi o organizaciji hodočašća "Tihi koraci na spomen dvaju domovinskih ratova Ovčara-Bleiburg" i o stajalištu prema Ministarstvu hrvatskih branitelja, (Društvo hrvatskih zatočenika, Nikole Perlića 2, 10 sati).

DUBROVNIK - Znanstveni skup "Baština sačuvana u rukopisu" kojeg organizira Hrvatsko društvo klasičnih filologa svečano će biti otvoren u Međunarodnom središtu hrvatskih sveučilišta, (9 sati). Skup traje do 2. travnja.

ZAGREB - Predstavljanje zbirke pjesama Tomislava Milohanića (Slavića) "Da se oganj ne ugasi" bit će u Društvu hrvatskih književnika, (Trg bana Jelačića 7, 12 sati).

ZAGREB - U okviru promocije biblioteke Klasici naive u Hrvatskom muzeju naivne umjetnosti bit će predstavljene prve dvije knjige Feješ i Rabuzin, (12 sati).

ZAGREB - Hrvatska glazbena mladež i Zagrebačka filharmonija će predstaviti zajednički projekt "Dani glazbe i radosti", (Mala dvorana u KD Vatroslav Lisinski, 11 sati).

dežurni urednici:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Dubravka Dadić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙