FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pivovara Osijek uskoro počinje puniti Sinalco sokove

ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Pivovara Osijek započet će krajemtravnja ili početkom svibnja sa proizvodnjom Sinalco gaziranih sokova,nove marke na hrvatskom tržištu osvježavajućih pića, izvijestili su izte Pivovare.
ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Pivovara Osijek započet će krajem travnja ili početkom svibnja sa proizvodnjom Sinalco gaziranih sokova, nove marke na hrvatskom tržištu osvježavajućih pića, izvijestili su iz te Pivovare.

Ugovor o licencnoj proizvodnji gaziranih sokova, nakon nekoliko tjedana pregovora, osječka Pivovara potpisala je 10. ožujka u njemačkom Duisburgu s predstavnicima Sinalco-a i to na 10 godina.

U Pivovari Osijek tako će se proizvoditi pića četiri okusa: cola, naranča, limun-limeta i tonic, a punit će se u limenke, staklene bočice, bačve i u PET ambalažu na potpuno novoj, modernoj liniji za punjenje PET boca koja bi trebala stići iz Njemačke, što je investicija same Pivovare.

U tvrtki u ovom trenutku nisu željeli otkriti vrijednost same investicije kao ni poslovne planove proizvodnje.

Sinalco je treći po veličini svjetski proizvođač bezalkoholnih pića, koji je s proizvodnjom sokova započeo davne 1902. godine, a 1905. godine sokovi dobivaju ime Sinalco (lat. bez alkohola) koje se nepromijenjeno zadržalo do današnjih dana, ističu u osječkoj tvrtki.

Sinalco sokovi već se 100 godina proizvode u 46 zemalja svijeta. Ni u Hrvatskoj, Sinalco sokovi nisu potpuno nepoznati. Do 1970-ih godina Sinalco sokovi proizvodili su se u Županji, a u novije vrijeme može ih se pronaći na tržištima naših istočnih i južnih susjeda gdje je prodaja, kažu, zabilježila dobre rezultate.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙