FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irskom konjaniku oduzeto olimpijsko zlato

LAUSANNE, 28. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Irski konjanik Cian O'Connormorat će vratiti zlatnu olimpijsku medalju u preskakanju prepona izAtene budući da je u ponedjeljak Međunarodni konjički savez (FEI)odlučio da je Irčev konj Waterford Crystal nepobitno bio pod utjecajemnedopuštenih sredstava i kao takav naknadno diskvalificiran.
LAUSANNE, 28. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Irski konjanik Cian O'Connor morat će vratiti zlatnu olimpijsku medalju u preskakanju prepona iz Atene budući da je u ponedjeljak Međunarodni konjički savez (FEI) odlučio da je Irčev konj Waterford Crystal nepobitno bio pod utjecajem nedopuštenih sredstava i kao takav naknadno diskvalificiran.

Irci su tako ostali bez jedine zlatne medalje na OI u Ateni, bez obzira što odluku FEI-a još mora potvrditi i Međunarodni olimpijski odbor koji u pravilu poštuje prosudbe svojih Saveza.

Zbog dopinške afere Irci su doživjeli veliko razočaranje, ali se zato raduju u Brazilu jer je drugoplasirani Brazilac Rodrigo Pessoa postao olimpijskim pobjednikom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙