FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju, 27. ožujka

ZAGREB, 27. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zanedjelju 27. ožujka.
ZAGREB, 27. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za nedjelju 27. ožujka.

VATIKAN - Očekuje se da će umjesto pape Ivana Pavla II. uskrsnu poruku Urbi et orbi izgovoriti državni tajnik Svete Stolice kardinal Angelo Sodano koji će u Papino ime predvoditi i jutarnju misu.

BEOGRAD - Civilni upravitelj Ujedinjenih naroda na Kosovu Soren Jessen-Petersen boravit će u nedjelju i ponedjeljak u Beogradu gdje će s najvišim dužnosnicima Srbije razgovarati o decentralizaciji i primjeni standarda na Kosovu. Onamo putuje neposredno poslije izbora nove vlade Kosova na čelu s Bajramom Kosumijem, nakon predaje donedavnoga premijera Ramusha Haradinaja Haškome tribunalu.

SKOPLJE - Drugih krug lokalnih izbora u Makedoniji. Zbog nesankcioniranih nepravilnosti u prvom krugu lokalnih izbora u Makedoniji održanom 13. ožujka, oporbeni blok albanskih stranaka najavio je bojkot drugog kruga predviđenog za nedjelju. Prema javljanju makedonskih medija, drugi krug izbora pratit će dvjestotinjak međunarodnih promatrača.

PARIZ - Dva mjeseca prije referenduma u Francuskoj došlo je do opće mobilizacije pristaša europskog temeljnog zakona, jer prema najnovijem ispitivanju javnoga mnijenja koje je proveo institut CSA i rezultate kojega je objavio tjednik Marianne u subotu, čak 55 posto francuskih ispitanika protivi se njegovu usvajanju, što je za 4 posto više u odnosu na prošlo ispitivanje provedeno prije samo deset dana. ("Francuska: mobilizacija pristaša Ustava EU uoči referenduma", 73 retka, piše Frano Cetinić)

Dežurni urednici:

Noć: Bernard Ćavar

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Srđan Baković

Večer: Darko Vlahović

Tel: +385 1 4808 645

Fax: +385 1 4808 822

Email: vpdesk@hina.hr

(Hina) xvm ybcav

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙