FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kranjčar zadovoljan igrom i pobjedom

ZAGREB, 26. ožujka 2005. (Hina) - Izbornik hrvatske nogometnereprezentacije Zlatko Kranjčar nije krio zadovoljstvo poslijeuvjerljive pobjede nad Islandom.
ZAGREB, 26. ožujka 2005. (Hina) - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar nije krio zadovoljstvo poslije uvjerljive pobjede nad Islandom.

"Utakmica je u početku posebno u prvom dijelu prvog poluvremena bila teška, jer nam Islanđani plitkom igrom nisu dozvolili da razvijemo našu igru. Ipak, i u tom dijelu imali smo tri prigode i pogodili vratnicu. Naša upornost i htijenje urodili su plodom, dobrim pogotkom kapetana Nike Kovača," kazao je hrvatski izbornik te dodao. "U drugom dijelu smo dolazili u situacije da postignemo golove, i to smo uspjeli iz prekida jer imamo igrače koji su u stanju riješiti takve situacije. Čestitam igračima na zalaganju i htijenju, koje je rezultiralo uvjerljivom pobjedom, a gosti nisu bili u mogućnosti ugroziti naš gol.

Za hrvatskog izbornika pobjeda Šveđana u Sofiji nije iznenađenje. "Bugari su igrali bez Božinova i dva Petrova, a Šveđani su tradicionalno neugodni za njih. Taj rezultat nama odgovara i sada smo mi i Šveđani glavni favoriti za prva dva mjesta u skupini."

Za Zlatka Kranjčara nije bilo iznenađenje ni što je dio navijača zvižducima dočekao njegova sina Niku, koji je iz Dinama preselio u Hajduk. "To je bilo za očekivati, jer kad vam kapetan momčadi ide u klub glavnoga konkurenta, reakcije nisu mogle biti dručije, a očekivao sam i gore", zaključio je Zlatko Kranjčar.

Izbornik Islanda Asgeir Sigurvinsson čestitao je Hrvatskoj na zasluženoj pobjedi. "Razočaran sam porazom, pogotovu stoga što smo primili tri gola iz prekida, gotovo na isti način. Cilj nam je bio u Zagrebu kod velikoga protivnika osvojiti bod, koji bi puno pomogao našoj mladoj momčadi, ali u tome nismo uspjeli."

Ni švedski na naš izbornik nisu željeli komentirati odluku FIFA-e da za utakmicu delegira sudačku četvorku iz Južnoafričke Republike, ali po njihovim reakcijama bilo je očito da dijelitelji pravde nisu bili na visini zadatka.

Jedan od najboljih igrača u hrvatskoj pobjedi bio je Darijo Srna. Neumorno je probijao stranu, te upisao i tri asistencije. "Bila je to vrlo teška utakmica. Island se cijelo vrijeme branio, povukli su se i igrali s desetoricom igrača iza lopte. No, uspjeli smo ih slomiti, a još jednom smo pokazali kako su prekidi naše jako oružje.

odličnu predstavu pružio je i Niko Kovač. Neumorno je radio na sredini terena, a dva puta se upisao u listu strijelaca. "Bili smo svjesni da smo kvalitetniji, no morali smo biti strpljivi kako bi uspjeli postići prvi pogodak. Poslije je bilo lakše, jer je pao veliki pritisak i mogli smo igrati mnogo smirenije," kazao je Niko Kovač.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙