FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpora Bushu pala na 45 posto

WASHINGTON,25. ožujka 2005.(Hina) - Potpora Amerikanaca predsjednikuGeorgeu W. Bushu opala je na 45 posto, što je najniža točka za cijelognjegovog predsjedničkog mandata, pokazalo je istraživanje javnogamnijenja televizije CNN, lista USA Today i Gallupa.
WASHINGTON,25. ožujka 2005.(Hina) - Potpora Amerikanaca predsjedniku Georgeu W. Bushu opala je na 45 posto, što je najniža točka za cijelog njegovog predsjedničkog mandata, pokazalo je istraživanje javnoga mnijenja televizije CNN, lista USA Today i Gallupa.

Istraživanje, na uzorku od 1.001 odraslog Amerikanca obavljeno od ponedjeljka do srijede, pokazalo je veliki pad odobravanja Bushovog rada. Potpora je pala na 45 posto s prošlotjednih 52 posto. Bush je do sada najnižu ocjenu od 46 posto potpore dobio u svibnju prošle godine.

Politički analitičari smatraju da bi pad potpore mogao biti uz ostalo izraz protivljenja intervenciji Busha i Kongresa u slučaju Terri Schiavo, žene u stanju vegetacije oko čijeg prava na smrt se vodi pravna bitka između njezinog muža i roditelja.

Bush je u ponedjeljak potpisao zakon kojim je Kongres omogućio da i savezni sudovi imaju nadležnost nad ovim slučajem nakon što je na traženje muža Michaela sud na Floridi naredio prošloga petka da se Terri Schiavo ukloni cijev za umjetno hranjenje čime je do tada održavana na životu.

Anketa CNN/USA Today/Gallup provedena prošloga vikenda pokazala je da bi u sličnim okolnostima 61 posto Amerikanaca uklonilo cjevčicu za umjetnu prehranu supružnika.

Najveći pad potpore Bushu zabilježen je među muškarcima, konzervativcima i Amerikancima koji idu u crkvu.

Bushovoj lošoj ukupnoj ocjeni pridonijelo je i nezadovoljstvo Amerikanaca gospodarstvom za koje 59 posto kaže da se pogoršava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙