FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Adris grupa: lanjska dobit u rezerve, dio ranije u dividende

ZAGREB/ROVINJ, 25. ožujka 2005. (Hina) -Nadzorni odbor (NO) rovinjskeAdris grupe predlaže Skupštini društva da se lanjska neto dobit od771,16 milijuna kuna rasporedi u statutarne rezerve, izvijestili sudanas iz Adris grupa.
ZAGREB/ROVINJ, 25. ožujka 2005. (Hina) -Nadzorni odbor (NO) rovinjske Adris grupe predlaže Skupštini društva da se lanjska neto dobit od 771,16 milijuna kuna rasporedi u statutarne rezerve, izvijestili su danas iz Adris grupa.

Istodobno je NO prihvatio prijedlog Uprave da se iz neraspoređene zadržane dobiti iz 2000. godine te prijašnjih godina, izdvoji 73,8 milijuna kuna za isplatu dividende koja iznosi 45 kuna po dionici. Dividenda će, kako se predlaže, biti isplaćena u dva dijela - prvi do 24. lipnja u iznosu od 25 kuna po dionici te drugi dio 25. studenoga u iznosu od 20 kuna po dionici.

Održane su i sjednice nadzornih odbora društava u sastavu Grupe. Tako je NO turističke tvrtke Maistra, uz ostalo, prihvatio da se neto dobit od 71,27 milijuna kuna rasporedi u rezerve uz obrazloženje da je poduzeće pred značajnim investicijskim ciklusom - ove se godine planira ulaganje od 300 milijuna kuna.

TDZ, Istragrafika i Duhan Rijeka, također su prihvatili prijedlog odluka da se ostvarene dobiti rasporede u rezerve društva, a NO Hrvatskih duhana prihvatio je prijedloge Uprave o završetku restrukturiranja s ciljem osposobljavanja tvrtke za pozitivno poslovanje i pokriće gubitka iz prethodne godine u iznosu od 24 milijuna kuna.

Skupštine društava, kako je najavljeno, održat će se 12. svibnja 2005. u Rovinju, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙