FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nogomet: Nando Rafael izabrao Angolu

LUANDA, 24. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Napadač njemačkog nogometnogprvoligaša Herthe iz Berlina Nando Rafael (24) izjavio je kako ćenastupati za reprezentaciju Angole, zemlje u kojoj je rođen.
LUANDA, 24. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Napadač njemačkog nogometnog prvoligaša Herthe iz Berlina Nando Rafael (24) izjavio je kako će nastupati za reprezentaciju Angole, zemlje u kojoj je rođen.

Nando Rafael, koji je napustio rodnu Angolu u dobi od devet godina, bi trebao debitirati u lipnju u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Alžira.

Rafaelu su roditelji poginuli u građanskom ratu u Angoli, te je kao devetogodišnji dječak otputovao sa stricem u Nizozemsku gdje je proveo 10 godina kao izbjeglica. Nogometom se počeo baviti u mlađim kategorijama Ajaxa, da bi 2002. godine prešao u Herthu.

Prošle je godine Rafael izrazio želju za uzimanjem nizozemskog državljanstva kako bi možda jednoga dana mogao nastupiti za reprezentaciju Nizozemske, no čini se da se ipak odlučio za rodnu Angolu.

Nakon odigranih pet od deset utakmica u skupini 3 afričkih kvalifikacija za SP u Njemačkoj Angola vodi sa 11 bodova ispred Nigerije koja ima 10.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙