FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DFB želi Beckenbauera na čelu UEFA-e

BERLIN, 21. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Premda je Franz Beckenbauerizjavio kako ne razmišlja o predsjedničkoj funkciji u Europskojnogometnoj federaciji, vodstvo Njemačkog nogometnog saveza (DFB)pokušava legendu njemačkog i svjetskog nogometa uvjeriti da sepredomisli.
BERLIN, 21. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Premda je Franz Beckenbauer izjavio kako ne razmišlja o predsjedničkoj funkciji u Europskoj nogometnoj federaciji, vodstvo Njemačkog nogometnog saveza (DFB) pokušava legendu njemačkog i svjetskog nogometa uvjeriti da se predomisli.

"Beckenbauer je idealan čovjek za taj posao. Nadam se kako ćemo ga uspjeti nagovoriti da preuzme tu funkciju," kazao je predsjednik DFB-a, Theo Zwanziger. DFB je na posljednjoj sjednici donio odluku kako će predložiti Beckenbauera za čelnog čovjeka UEFA-e. "Donijeli smo jednoglasnu odluku," dodao je Zwanziger.

Beckenbauer je osvojio naslov svjetskog prvaka kao igrač (1974), te kao izbornik (1990), a neko vrijeme bio je i predsjednik najuspješnijeg njemačkog kluba, Bayern Munchena. Trenutačno je prvi čovjek Organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine.

Mandat sadašnjem predsjedniku UEFA-e, Lenartu Johanssona završava 2007. godine, a Francuzi su već istaknuli Michela Platinia kao njegovo mogućeg nasljednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙