FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 21. ožujka 2005.(Hina) -
ZAGREB, 21. ožujka 2005.(Hina) -

SPLIT - Hrvatske autoceste (HAC) potpisat će danas u Splitu s domaćim građevinskim konzorcijem ugovor o građenju dijela autoceste od Dugopolja do Ploča, ukupne duljine 97 kilometara na autocesti Zagreb-Split-Dubrovnik. Potpisivanju ugovora nazočit će, kako je najavljeno, predsjednik Vlade Ivo Sanader i resorni ministri. Na javnom natječaju za tri poddionice između Dugopolja i Ploča najpovoljniju ponudu dala je poslovna udruga domaćih tvrtki u kojoj su Konstruktor inženjering, Viadukt, Hidroelektra Niskogradnja, Ceste Varaždin, Zagorje Tehnobeton, Strabag Zagreb, Osijek Koteks i Ingra, s ukupnom cijenom od 4,99 milijardi kuna.

ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi započet će elektronska dražba za prodaju 44,01 posto dionica PPK Valpova iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), koja će trajati dok se dionice ne prodaju, odnosno svaki radni dan do 26. ožujka. Početna cijena za 179.467 dionica, nominalne vrijednosti 53,84 milijuna kuna, iznosi 13,46 milijuna kuna. Prvotna cijena ovih dionica bila je 18,99 milijuna kuna, za koliko ih je Fond prošle godine otkupio od tvrtke Novocommerce u vlasništvu Ive Brzice. Posljednje dvije dražbe, u prosincu 2004. i siječnju ove godine otkazane su kako bi se zaposlenicima PPK Valpova pružilo dovoljno vremena da prikupe sredstva za otkup dionica. No, neslužbeno se doznaje da bi ovog puta dionice PPK Valpova mogle otići bilo kojem zainteresiranom investitoru, ukoliko se prijavi za ovu dražbu.

ZAGREB - U povodu Svjetskog dana šuma, koji se obilježava danas, 21. ožujka, Osječki zeleni i Press centar za okoliš Hrvatske ukazali su na obvezu svih da čuvaju šume i na pravo javnosti da sudjeluje u stvaranju politike gospodarenja i očuvanja šumskog prirodnog bogatstva. Upozoravaju kako su u posljednjih 15 godina šume u Hrvatskoj pretrpjele velike štete zbog zagađenja minama, gradnje prometnica i širenja kamenoloma. U Hrvatskoj je šumama pokriveno 44 posto površine, a po mišljenju europskih stručnjaka, šume u Hrvatskoj su najbogatije autohtonim vrstama i visokom kvalitetom ekosustava.

SPLIT - Na sceni splitskog Hrvatskog narodnog kazališta sinoć je premijerno izvedena dramska predstava "Libertinac" francuskog pisca Erica Emmanuela Schmitta. On je Libertinca napisao 1997. godine temeljem vlastitih filozofskih eseja "Diderot ili filozofija zavođenja". Predstavu je na scenu splitskog HNK postavio zagrebački redatelj Tomislav Pavković prema prijevodu Ksenije Jančin. "Libertinac" priča o dilemi između želje za užitkom i poslovne obveze koja povlači za sobom niz moralnih pitanja aktualnih u svakom trenutku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙