FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 20. ožujka 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:
ZAGREB, 20. ožujka 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

BEOGRAD/ZAGREB

U susretu 26. kola regionalne Goodyear lige košarkaši zagrebačke Cibone VIP poraženi su u Beogradu od Partizana 82:72 (35:40). Zagrepčani su vodili čak i sa deset razlike, ali samo do početka zadnje četvrtine, kada Partizan predvođen najboljim igračem Milojevićem (21) i Tripkovićem (18) stječe prednost koju čuva dokraja. U redovima Cibone VIP bolji od ostalih bili su Marko Popović (26) i Branislav Longin (19). Unatoč najavama o možebitnoj "osveti" Partizanovih navijača zbog nereda na rukometnoj utakmici u Zagrebu, susret u Beogradu protekao je bez incidenatau dvorani Pionir. Od prepunog gledališta dolazile su "samo" uobičajene uvrede i parole, a zanimljivo je da je među najžešćim navijačima "Grobara" bio i ministar sporta i prosvjete SiCG Slobodan Vuksanović. U samoj dvorani i oko nje bilo je angažiran veliki broj policajaca i zaštitara, a izuzetno osiguranje sa policajcima postavljenima na gotovo svakih 50 metara bilo je tijekom puta autobusa sa igračima Cibone od beogradskoga hotela Hyatt do dvorane.

VALENCIA/ZAGREB- Rukometašice koprivničke Podravke Vegete plasirale su se u polufinale Europskoga Kupa kupova iako su u uzvratu u španjolskoj Valenciji izgubile od Astroc Segunta sa 32:29 (17:15). U prvom susretu u Koprivnici hrvatske predstavnice su slavile sa 39:30, te tako sa ukupnim rezultatom 68:62 ušle među četiri najbolje ekipe u Kupu kupova. Ždrijeb polufinala je u utorak u Beču, a moguće protivnice su norveški Tertnes Bergen i Larvik, te njemački Nuernberg.

TENERIFE

Odbojkašice talijanskog Foppapedrettia iz Bergama, za koje igra i hrvatska reprezentativka Maja Poljak, osvojile su naslov klupskih prvakinja Europe nakon što su u finalnom dvoboju na Tenerifima pobijedila također talijanski sastav Asystel Novara sa 3:0 (25:18, 25:16, 25:17). Ekipa iz Bergama, koja je i aktualni prvak Italije, te osvajač naslova prvakinja Europe 1997, 1999 i 2000., imala je u svojim redovima i najbolju igračicu finalnog turnira Ruskinju Ljubov Kilic. U susretu za treće mjesto prošlogodišnje prvakinje španjolski sastav Tenerife Marichal je sa 3:1 pobijedio Cannes.

POREČ

Slovenski biciklist Borut Božič pobjednik utrke Jadranska magistrala koja je danas završila u Poreču. Božič je slavio u ukupnom vremenu od 12:25.06 sati, a sa samo jednom sekundom zaostatka drugi je bio Čeh Jan Faltynek. Treće mjesto u utrci sa 11 sekundi sporijim vremenom od pobjednika osvojio je hrvatski biciklist Hrvat Hrvoje Miholjević, mlađi brat najboljega našega biciklista Vladimira.

Inače, na današnjoj zadnjoj etapi u dužini od 138 kilometara oko Poreča slavio je Slovenac Janez Brajkovič, ispred Slovaka Martina Riske i Slovenca Igora Kranjeca.

GOSPIĆ

Košarkašice Gospić Industrogradnje pobjednice su Kupa košarkašica "Ružica Meglaj Rimac" nakon što su u finalu u svojoj dvorani svladale zagrebačku Croatiju sa 70:67. Najbolja igračica turnira u završnici Kupa je košarkašica Gospić Industrogradnje Vanda Baranović-Urukalo.

SPLIT

Rukometašice Splita plasirale su se u polufinale Europskog Challenge kupa iako su u uzvratu četvrtfinala u svojoj dvorani izgubile od poljske MKS Vitaral Jelfe sa 29:25 (14:13). U prvom susretu, također odigranom u Splitu u subotu, hrvatske predstavnice su slavile sa 37:32 i sa ukupnim rezultatom 62:61 otišle među četiri najbolje ekipe Challenge kupa. Osim Splićanki, u polufinale su se plasirali njemački Bayer Leverkusen i Buxtehude, te francuski sastav Cercle Dijon Bourgogne.

VODICE

Pobjedom jedrilice MRS DEEJAY sa kormilarom Matom Arapovim je završena deveta Uskršnja regata koja je u organizaciji PBZ Leasinga i JK ANA, te uz potporu Generali osiguranja i Mastercardsa, započela u Zadru, a preko Biograda završila u Vodicama. Hrvatski olimpijac Arapov i njegova posada u finalnom je jedrenju bila bolja od preostala dva finalista posada PBZ SAIL LA VIE kormilara Bartula Mišure i AA Darka Prizmića. Splićanin Arapov je uz ukupnu pobjedu i nagradu od 40.000 kuna slavio u u svojoj prvoj skupini ispred JEŽINCA Ivana Radića i MISTIKA Mladena Pivčevića. U drugoj skupini je slavio prošlogodišnji pobjednik CROATEL ONE Ivana Kureta ispred Bartula Mišure i LUNE Frana Brate, a u najvećoj, trećoj skupini brodova pobjednik je DSK Ante Vanjake, dok su drugo i treće mjesto uzeli Prizmićev AA i slovenski XANADU Ivana Stravsa. Ovogodišnja regata imal je puno novosti sa ukupno 50 jedrilica podijeljenih u tri skupine ovisne o veličini brodova. Nakon trodnevnog jedrenja "uštap", "trokut" i navigacijsku etapu, posljednjega dana po najbolje tri posade iz svake skupine jedrili za finale na istim brodovima "Elan 37".

PARIZ

Etiopski trkač Kenenisa Bekele osvojio je naslov svjetskog prvaka u krosu pobijedivši i četvrtu godinu zaredom na 12 kilometara dugoj utrci u francuskom St. Galmieru. Bekele (22) je u subotu slavio i na kratkoj dionici, pa se s pravom može nazvati "Kraljem krosa", a drži i naslove svjetskog prvaka i olimpijskog pobjednika na 10.000 metara. Etiopljanin je danas u posljednjem krugu pobjegao od najbližega pratitelja, svjetskog prvaka na 5.000 metara Kenijca Eliuda Kipchogea, te ciljem prošao u vremenu od 35 minuta i šest sekundi. U krosu je Bekele u proteklih pet godina samo jednom izgubio utrku, i to 2001. od Kenijca Koecha, a ove godine je zadržao supremaciju unatoč tragediji i smrti njegove djevojke Alem Techale dok su zajedno trenirali u siječnju. Srebrno odličje pripalo je Eritrejcu Zersenayu Tardesseu, nositelju olimpijske bronce na 10.000 metara, koji je za Bekeleom zakasnio 14 sekundi, dok je broncu uzeo Ahmat Abdullah Hassan iz Katra, pretekavši u završnici iscrpljenoga Kipchogoa.Najbolji Europljanin u utrci bio je Ukrajinac Sergij Lebid, koji je stigao kao 14. U juniorskoj utrci slavili su Kenijci, svjetski prvak je Augustine Kiprono Choge ispred sunarodnjaka Bernarda Kipropa Kipyegoa i Barnabasa Kiplagata Kosgeia.

RIM

Rezultati 29. kola Talijanske lige:

Chievo Verona 3 - Lorenzo D'Anna 61pen, Sergio Pellissier 82, 88

Brescia 1 - Victor Mareco 19

- - - -

Inter Milan 3 - Esteban Cambiasso 27, Juan Sebatian Veron 53, Ivan Cordoba 65

Fiorentina 2 - Giampaolo Pazzini 40, Ivan Cordoba 87ag

- - - -

Livorno 3 - Cristiano Lucarelli 37, 53, Igor Protti 39

Cagliari 3 - David Suazo 42, 45+2pen, Nelson Abeijon 90+2

CK: Fabio Galante (Livorno) 45

- - - -

Messina 0

Bologna 0

- - - -

Parma 3 - Domenico Morfeo 19, Alberto Gilardino 50pen, 90+2

Palermo 3 - Franco Brienza 13, 47, Luca Toni 34pen

CK: Paolo Cannavaro (Parma) 33, Matteo Contini (Parma) 89

- - - -

Sampdoria 1 - Cristiano Doni 30

Atalanta 2 - Stephen Makinwa 3, Cesare Natali 67

Promašeni penal:: Francesco Flachi (Sampdoria) 17

- - - -

Udinese 2 - David Di Michele 42, 89

Lecce 1 - Alex Pinardi 31

CK: Souleymane Diamoutene (Lecce) 40

PARIZ

Etiopljanka Tirunesh Dibaba postala je tek druga trkačica u povijesti koja je na Svjetskom prvenstvu u krosu pobijedila u obje utrke. Dibaba je u nedjelju u francuskom St. Galmieru slavila na kraćoj, četiri kilometra dugoj dionici, a kako je u subotu Etiopljanka pobijedila i u dužoj utrci, izjednačila je doseg čuvene Irkinje Sonie O'Sullivan koja je 1998. također dvaput bila prvakinjom. Dibaba je u završnici utrke pretekla sunarodnjakinju Werknesh Kidane i ciljem prošla u pobjedničkom vremenu od 13 minuta i 15 sekundi. Brončano odličje pripalo je Kenijki Isabelli Ochichi, a najbolja Europljanka je Ruskinja Valentina Ivanova na desetoj poziciji.

GLASGOW

Nogometaši Rangersa osvojili su Škotski Liga-kup nakon što su u finalnoj utakmici na Hampden Parku u Glasgowu svladali Motherwell sa 5:1. Pogotke su za Rangers dali Maurice Ross (5), Sotirios Kyrgiakos (9, 86), Fernando Ricksen (33) i Nacho Novo (48), dok je jedini strijelac za Motherwell bio David Partridge (13).

LONDON

Rezultati 30. kola Engleske lige:

Birmingham City 2 - Emile Heskey 52,Julian Gray 89

Aston Villa 0

- -

Middlesbrough 1 - Jimmy Floyd Hasselbaink 41

Southampton 3 - Andreas Jakobsson 14, Peter Crouch 60, 67

- -

Liverpool 2 - Steven Gerrard 27, Luis Garcia 32

Everton 1 - Tim Cahill 82

CK: Milan Baroš (Liverpool) 77

MADRID

Rezultati 29. kola Španjolske lige:

Real Madrid 1 Roberto Carlos 61

Malaga 0

- - - -

Athletic Bilbao 3 - Fernando Llorente 12, 52, Ismael Urzaiz 86

Levante 1 - Juanma 73

- - - -

Numancia 2 - Pablo Sanz 5, Francisco Tarantino 40

Racing Santander 3 - Mario Regueiro 24, David Aganzo 45, Angel Arizmendi 53

CK: Juanpa 90+2

- - - -

Real Mallorca 0

Sevilla 1 - Julio Baptista 45+2

CK: Gonzalo de los Santos (Mallorca) 45+1, Julio Baptista (Sevilla) 90+3

- - - -

Valencia 3 - Francisco Rufete 31, Marco Di Vaio 35, Mista 63pen

Getafe 1 - Mariano Pernia 75

BERLIN

Rezultati 26. kola Njemačke lige:

Stuttgart 1 Babbel (20)

Freiourg 0

- - -

Mainz 2 Gerber (1), Thurk (79)

Schalke 04 1 Lincoln (70-pen.)

PARIZ

Rezultati 30. kola Francuske lige:

Saint-Etienne 0

Lille 0

- - -

Paris SG 1 Pauleta (9)

Auxerre 0

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙