FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP Kros: Etiopljanin Bekele i četvrtu godinu zaredom

PARIZ, 20. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Etiopski trkač Kenenisa Bekeleosvojio je naslov svjetskog prvaka u krosu pobijedivši i četvrtugodinu zaredom na 12 kilometara dugoj utrci u francuskom St. Galmieru.
PARIZ, 20. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Etiopski trkač Kenenisa Bekele osvojio je naslov svjetskog prvaka u krosu pobijedivši i četvrtu godinu zaredom na 12 kilometara dugoj utrci u francuskom St. Galmieru.

Bekele (22) je u subotu slavio i na kratkoj dionici, pa se s pravom može nazvati "Kraljem krosa", a drži i naslove svjetskog prvaka i olimpijskog pobjednika na 10.000 metara. Etiopljanin je danas u posljednjem krugu pobjegao od najbližega pratitelja, svjetskog prvaka na 5.000 metara Kenijca Eliuda Kipchogea, te ciljem prošao u vremenu od 35 minuta i šest sekundi. U krosu je Bekele u proteklih pet godina samo jednom izgubio utrku, i to 2001. od Kenijca Koecha, a ove godine je zadržao supremaciju unatoč tragediji i smrti njegove djevojke Alem Techale dok su zajedno trenirali u siječnju.

Srebrno odličje pripalo je Eritrejcu Zersenayu Tardesseu, nositelju olimpijske bronce na 10.000 metara, koji je za Bekeleom zakasnio 14 sekundi, dok je broncu uzeo Ahmat Abdullah Hassan iz Katra, pretekavši u završnici iscrpljenoga Kipchogoa.

Najbolji Europljanin u utrci bio je Ukrajinac Sergij Lebid, koji je stigao kao 14.

U juniorskoj utrci slavili su Kenijci, svjetski prvak je Augustine Kiprono Choge ispred sunarodnjaka Bernarda Kipropa Kipyegoa i Barnabasa Kiplagata Kosgeia.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙