FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi sudar Milana i Intera

NYON, 18. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Jedan od najzanimljivijihogleda četvrtfinala nogometne Lige prvaka bit će okršaj gradskihsuparnika, Milana i Intera.
NYON, 18. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Jedan od najzanimljivijih ogleda četvrtfinala nogometne Lige prvaka bit će okršaj gradskih suparnika, Milana i Intera.

Bit će to drugi put u posljednje tri sezone da klubovi sa stadiona San Siro igraju međusobno u završnici elitnog nogometnog natjecanja Starog kontinenta. Prije dvije godine susreli su se u polufinalu. Obje utakmice su završile bez pobjednika (0:0, 1:1), no Milan je zbog pogotka u gostima ušao u finale.

"Nadao sam se kako ćemo izbjeći Juventus i Milano, no moje želje se nisu ispunile. Bit će to sudar divova iz kojeg ćemo, nadam se, izaći kao pobjednici," kazao je predsjednik Intera, Giacinto Facchetti. Čelnik "Nerazzurra" bio je član Interove momčadi koja je dva puta slavila u Kupu prvaka (1964, 1965), no današnji Inter daleko je od te momčadi.

"Bila su to neka druga vremena, teško je uspoređivati momčadi. Ova momčad ima potencijala i sposobna je otići do kraja. Možda smo ostali bez izgleda za osvajanje talijanskog prvenstva, no u Europi još imamo izgleda," dodao je Facchetti.

Ždrijebom nije bio zadovoljan niti jedan od čelnik Milana, Umberto Gandini. "Ovaj susret donosi previše tenzija, klubovima, gradu, navijačima. Pritisak će biti neviđen, a to nije dobro," kazao je Gandini.

Statistika međusobnih ogleda nudi prednost Milanu. U posljednjih osam susreta Inter je bez pobjede, dok je u zadnjih 12 ogleda slavio tek jednom. U zadnjih osam ogleda pet puta je slavio Milan, dok su tri završila bez pobjednika. Inter je gradskom suparniku uspio postići tek četiri pogotka, dok je Milan postigao deset golova. Posljednju pobjedu Inter je upisao u ožujku 2002. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙