FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 16. ožujka

ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje usvijetu za srijedu, 16. ožujka
ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje u svijetu za srijedu, 16. ožujka

BRUXELLES - Ministri vanjskih poslova EU-a na redovitom mjesečnom sastanku trebaju donijeti konačnu odluku o pristupnim pregovorima s Hrvatskom zakazanima za 17. ožujka koji bi mogli biti odgođeni zbog ocjene Haškog suda da RH nije ispunila posljednji uvjet za punu suradnju - izručenje odbjeglog generala Ante Gotovine. Očekuje se da bi ministri mogli prihvatiti okvir za pregovore s RH i tako Zagrebu poručiti da će pregovori krenuti čim ispuni taj uvjet.

JERUZALEM - Drugog dana posjeta Izraelu gdje uz više desetaka šefova država i vlada prisustvuje inauguraciji novoga muzeja Memorijalnog centra Yad Vashem predsjednik Mesić govorit će na tematskom zasjedanju "Sjećanje na prošlost, oblikovanje budućnosti" nakon Memorijalne molitve za mučenike u Dvorani imena. Mesić će se sastati i s izraelskim predsjednikom Mosheom Katsavom, sa zamjenikom izraelskog premijera Shimonom Peresom i vođom oporbe u Knessetu Tommyem Lapidom. Posjet će završiti u četvrtak kada je predviđen i njegov sastanak s palestinskim premijerom Ahmedom Koreiom.

DEN HAAG - Nastavak suđenja bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY).

BEOGRAD - Sastanak radne skupine za nestale tijekom sukoba na Kosovu, kojemu će predsjedati šef radne skupine za nestale Francois Stamm, šef operacija Međunarodnog crvenog križa za jugoistočnu Europu. Radnu skupinu čine, osim predstavnika MCK-a kao posrednika, po četiri predstavnika vlasti Beograda i Prištine.

BAGDAD - Iračka Nacionalna skupština od 275 zastupnika treba održati prvo zasjedanje nakon prvih demokratskih izbora u toj zemlji održanih 30. siječnja.

JERIHON - Izrael treba palestinskoj sigurnosnoj kontroli predati Jerihon a idućeg tjedna slijedila bi predaja Tulkarema i zatim Kalkilye. Izrael je prošli mjesec obećao na summitu u Šarm el Šeiku da će palestinskoj kontroli prepustiti gradove na Zapadnoj obali pri čemu je Jerihon prvi na popisu.

NEW DELHI - Američka državna tajnica Condoleezza Rice nastavlja azijsku turneju posjetom Indiji a zatim putuje u Pakistan (17.), Afganistan, Japan, Južnu Koreju i Kinu (20. i 21.).

DEŽURNI U VPR-u:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Domagoj Janković

Večer: Duška Gerić Koren

Tel. 385 1 4808 645

Fax.385 1 4808 822

E-mail: vpdeskŽhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙