FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 15. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske.
ZAGREB, 15. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske.

ZAGREB - Po podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) do danas je u Hrvatskoj registrirano 65.000 oboljelih od gripe, čime je nadmašen lanjski broj oboljelih od 60.000, izvijestila je danas voditeljica Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ-a Ira Gjenero Margan. Prošlog je tjedna gripu dobilo 30.000 osoba, pa se još ne može reći je li ovogodišnja epidemija doživjela vrhunac, rekla je Gjenero Margan. Ona očekuje da će dolazak toplog vremena, koje nepovoljno djeluje na virus gripe i ostale respiratorne viruse, smanjiti broj novooboljelih. U Hrvatskoj su ove godine prisutna četiri tipa: virus A Nova Kaledonija, virus A Wyoming like te virusi tipa B Hong Kong i Shanghai.

ZAGREB - Građanska zajednica žena organizirat će u petak, 18. ožujka, humanitarni koncert u Domu sportova radi prikupljanja novca za izgradnju skloništa "Sigurna adresa" u Zagrebu za žene i djecu žrtve obiteljskog zlostavljanja. U skloništu za čiju izgradnju treba 10 milijuna kuna, smještaj bi našlo stotinjak majki i djece žrtava nasilja na temelju rješenja centara za socijalnu skrb, izjavila je Hini potpredsjednica Građanske zajednice žena Dubravka Hrastovec. Takvo sklonište otvorenog tipa Zajednica već ima u Rovinju, gdje djeluje pod nazivom "Sunce". Izgradnju zagrebačkog skloništa trebao bi poduprijeti i Grad Zagreb koji će, po riječima Dubravke Hrastovec, donirati zemljište i infrastrukturu za buduću zgradu.

ZAGREB - MasterCard karticama lani je u Hrvatskoj ostvareno 970 milijuna dolara prometa, što predstavlja rast od 9,6 posto u odnosu na prethodnu godinu. Hrvatski su građani lani MasterCard karticama obavili 12,6 milijuna transakcija, što predstavlja povećanje od 22,1 posto u odnosu na 2003. godinu, a broj MasterCard kartica dosegnuo je 340 tisuća, objavljeno je danas iz MasterCard Internationala. Samo u posljednjem lanjskom kvartalu MasterCard karticama u Hrvatskoj ostvaren je promet od 260 milijuna dolara, što je povećanje od 9 posto u odnosu na isti kvartal prošle godine. Pritom je broj transakcija premašio 3,4 milijuna.

ZAGREB - Ljetno računanje vremena počinje 27. ožujka točno u 2 sata ujutro, kada će se pomicanjem za jedan sat unaprijed vrijeme u 2 računati kao 3 sata, priopćeno je danas iz Državnog zavoda za mjeriteljstvo. Početak ljetnog računanja vremena uređen je Uredbom o računanju vremena u 2005. godini, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙