FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 15. ožujka

ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 15. ožujka.
ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 15. ožujka.

ZAGREB - Sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost vezano uz slučaj navodnog prisluškivanja novinara (u 15 sati). Prije toga će se sastati radna skupina Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koja je obavljala nadzor u Protuobavještajnoj agenciji (POA) kako bi utvrdila je li ta služba nezakonito obrađivala hrvatske novinare (Hrvatska sabor, Trg sv. Marka 6, u 12 sati).

ZAGREB - Sjednica Istražnoga povjerenstva za utvrđivanje činjenica u vezi zaključenih ugovora između državnih tijela i tvrtki u vlasništvu ili djelomičnom vlasništvu dužnosnika (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6, dvorana Stjepana Radića u 12 sati).

ZAGREB - Sjednica Odbora za ravnopravnost spolova (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6, dvorana Janka Draškovića u 14 sati).

ZAGREB - Okrugli stol Kluba zastupnika SDP-a o prijedlozima zakona vezanih uz jedinice lokalne i regionalne samouprave (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6, Mala vijećnica u 11 sati).

ZAGREB - Potpisivanje ugovora između Vlade RH i Vlade Japana o japanskoj darovnici za područje kulture Sveučilištu u Zagrebu, za nabavu opreme za učenje japanskog jezika. Ugovor će potpisati ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i japanski veleposlanik u Hrvatskoj Kaname Ikeda (Sveučilište u Zagrebu, Trg maršala Tita 14 u 11,30 sati).

ZAGREB - Sindikat zaposlenih na poslovima razminiranja započinje višednevni prosvjed na Markovu trgu, sve dok se ne isplate plaće i osigura posao za pirotehničare AKD Mungosa. Sindikalci najavljuju da će se pred Banskim dvorima okupiti dvjestotinjak Mungosa, a zatražit će da njihove predstavnike primi premijer Ivo Sanader s kojim bi trebali dogovoriti konačno rješenje za status tvrtke AKD Mungos. Pirotehničari još nisu primili drugu polovicu plaće za siječanj, a ne zna se jesu li im uplaćeni doprinosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Također traže da im Vlada osigura posao, jer Mungos trenutno radi s manje od 30 posto kapaciteta (u 12 sati).

ZAGREB - Inicijativa ženskih nevladinih humanitarnih udruga "Žene svjedoci" održat će konferenciju za novinare s koje će pozvati predsjednika Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju, predsjednika Vijeća Europe, glavnog tajnika UN-a i glavnu hašku tužiteljicu da ih prime kako bi im iznijeli svoja svjedočanstva o ukupnim ratnim stradanjima Hrvatske. Udruga postavlja pitanje zašto međunarodne ustanove pri odlučivanju o pristupanju Hrvatske europskoj zajednici naroda, kako kažu, ponavljaju pogrešku iz 1991. godine (Europski dom, Jurišićeva 1 u 11,30 sati).

ZAGREB - Svečana dodjela Državne nagrade tehničke kulture "Faust Vrančić" za 2004. Za životno djelo tu će nagradu primiti prof. dr. Igor Čatić (Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5 u 13 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Antonija Sammartina "Gramatika moliškohrvatskoga jezika" (Grammatica della lingua croato-molisana). (Profil Megastore, Bogovićeva 7 u 18,30 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Majstor Hans Georg Geiger (oko 1610.-1681.) slikar plastične monumentalnosti" (Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10 u 19 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne- Neven Leskovar

poslijepodne- Srebrenka Parlov

navečer- Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙