FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izbornik Kranjčar pozvao 21 igrača za susrete protiv Islanda i Malte

ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Izbornik hrvatske nogometnereprezentacije Zlatko Kranjčar objavio je danas popis reprezentativnihkandidata za kvalifikacijske utakmice za SP 2006. protiv Islanda iMalte, koje se igraju 26. i 30. ožujka u Zagrebu.
ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar objavio je danas popis reprezentativnih kandidata za kvalifikacijske utakmice za SP 2006. protiv Islanda i Malte, koje se igraju 26. i 30. ožujka u Zagrebu.

Na popisu je 21 igrač, a još četvorica su u pričuvi, odnosno njima su poslani pretpozivi. Što se tiče popisa, nema nikakvih iznenađenja. Na njemu se nalaze svi koji su iznijeli glavninu posla u dosadašnjim kvalifikacijama, te oni koji su se iskazali na posljednjim prijateljskim utakmicama protiv Irske i Malte.

Izbornik je na konferenciji za novinare istaknuo da je Hrvatska favorit u obje utakmice i da očekuje novih šest bodova. Zadovoljan je što većina naših reprezentativaca redovito igra u svojim klubovima.

Ipak, teži posao očekuje protiv Islanda, koji je bio blizu da se plasira na prošlogodišnje EP u Portugalu, ali u kvalifikacijama za SP stoji loše. Izgubili su kod kuće od Švedske i Bugarske, te u gostima kod Mađarske. Jedini bod ostvarili su na gostovanju u Malti, odigravši 0:0.

"Iako Islanđanima rezultati ne idu na ruku, treba reći da su nadigrani jedino od Šveđana. Radi se o vrlo kompaktnoj momčadi, koja je jaka u skoku i voli nadigravanje. Imaju 28 nogometaša koji igraju u inozemstvu, većinom u Engleskoj", kazao je Kranjčar.

Najveća prijetnja Hrvatskoj je napadač Chelseaja Eidur Gudjohnsen, a Kranjčar ističe još jednog igrača, veznjaka Bochuma Thordura Gudjonssona.

Hrvatski izbornik dodaje kako se ne smije podcijeniti ni Malta, koja je u kvalifikacijama postigla tek jedan pogodak.

Hrvatski reprezentativci okupljaju se 20. ožujka, šest dan prije susreta sa Islandom. Obje utakmice igraju se na stadionu u Maksimiru u 18 sati. Protiv Islanda sudit će na Jerome Damon iz Južne Afrike, a utakmicu s Maltom vodit će ciparski sudac Costas Kapitanis.

Na popisu za utakmice protiv Islanda i Malte nalaze se:

vratari - Tomislav Butina (Club Brugge), Joseph Didulica (Austria Beč)

braniči - Igor Tudor (Siena), Mario Tokić (GAK), Stjepan Tomas (Galatasaray), Robert Kovač (Bayern), Josip Šimunić (Hertha)

vezni igrači - Ivan Leko (Hajduk), Darijo Srna (Šahtar), Ivan Bošnjak (Dinamo Zagreb), Anthony Šerić (Lazio), Marko Babić (Bayer Leverkusen), Danijel Pranjić (Dinamo Zagreb), Niko Kovač (Hertha), Jurica Vranješ (Stuttgart), Jerko Leko (Dinamo Kijev), Niko Kranjčar (Hajduk)

napadači - Dado Pršo (Glasgow Rangers), Ivan Klasnić (Werder), Ivica Olić (CSKA Moskva),

Eduardo Da Silva (Dinamo Zagreb).

Pretpozivi su poslani vrataru Stipi Pletikosi (Šahtar), braniču Dariju Šimiću (AC Milan), napadaču Saši Bjelanoviću (Lecce) i veznjaku Mariju Bazini (GAK).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙