FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mourinho je neprijatelj nogmeta

STOCKHOLM, 13. ožujka 2005. (Hina/STA) - Predsjednik sudačke komisijeEuropskog nogometnog saveza (UEFA) Volker Roth izjavio je kako jeglavni krivac za odluku švedskog suca Andersa Friska, koji glasi zajednoga od najboljih na svijetu, da napusti suđenje - trener engleskogChelseaja Jose Mourinho.
STOCKHOLM, 13. ožujka 2005. (Hina/STA) - Predsjednik sudačke komisije Europskog nogometnog saveza (UEFA) Volker Roth izjavio je kako je glavni krivac za odluku švedskog suca Andersa Friska, koji glasi za jednoga od najboljih na svijetu, da napusti suđenje - trener engleskog Chelseaja Jose Mourinho.

"Treneri stvaraju atmosferu linča među navijačima koji potom prijete sucima. Izričito tvrdim: Mourinho je neprijatelj nogometa", rekao je Roth.

Frisk je odlučio prestati suditi zbog toga što je u posljednjih dva i pol tjedna, otkako je sudio prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka Barcelona - Chelsea, dobio više prijetnji smrću od navijača Chelsea. Glavni razlog tih prijetnji je izjava Mourinha kako je vidio da u poluvremenu utakmice trener Barcelone Frank Rijkaard ulazi u sudačku svlačionicu, te da je potom Frisk promijenio kriterij i u drugom poluvremenu pomogao Barceloni da preokrene rezultat.

"On je prešao sve granice i nema sumnje da mora biti kažnjen za svoje izjave. To je jedini način da se ovakve stvari ne ponove", rekao je Friskov kolega Švicarac Urs Meier, a danski sudac Kim Milton Nilsen je dodao:

"Čovjek na tom odgovornom mjestu ne bi si smio priuštiti tako teške optužbe koje hrabre huligane. Svakako mora biti kažnjen".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙