FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA: Odlične predstave Bryanta i O'Neala

DALLAS, 11. ožujka 2005. (Hina) - Prošlogodišnji finalisti NBA lige LosAngeles Lakersi ove se sezone grčevito bore za ulazak u doigravanje, au četvrtak navečer ostvarili su veliki korak ka tome cilju svladavši uDallasu domaće Maverickse sa 100-95.
DALLAS, 11. ožujka 2005. (Hina) - Prošlogodišnji finalisti NBA lige Los Angeles Lakersi ove se sezone grčevito bore za ulazak u doigravanje, a u četvrtak navečer ostvarili su veliki korak ka tome cilju svladavši u Dallasu domaće Maverickse sa 100-95.

Najbolji čovjek u sastavu Lakersa bio je Kobe Bryant koji je utakmicu završio sa 36 koševa i 9 skokova, a veliku je ulogu odigrao i u odlučujućim trenucima dvoboja. Bryant je pri vodstvu svoje momčadi od 94-93 prvo postigao koš za 96-93, zatim blokirao šut Dirka Nowitzkog, te potom skočio u napadu i ispravio promašaj Jumainea Jonesa za vodstvo 98-93 s kojim se ušlo u posljednju minutu utakmice. Posljednju priliku za povratak domaćina imao je Nowitzki 10 sekundi prije kraja, ali njegov pokušaj trice za izjednačenje na 98-98 nije bio precizan, a suci nisu dosudili vjerojatni prekršaj Bryanta u toj akciji. Chucky Atkins sigurno je pogodio oba slobodna bacanja u preostalom vremenu za konačnih 100-95 za Lakerse.

Uz Bryanta, odličan je u sastavu Lakersa bio i Lamar Odom sa 15 poena i 14 skokova, dok su Mavse predvodili Nowitzki sa 25 ubačaja i 11 skokova, te Josh Howard sa 18 koševa i 10 skokova.

Miami Heat naizgled je lako stigao do 107-90 pobjede protiv Minnesota Timberwolvesa, ali dvoboj je bio neizvjestan sve do posljednjih pet minuta. Tada je pri rezultatu 88-84 Shaquille O'Neal postigao pet koševa zaredom i svojoj momčadi osigurao solidnijih devet poena prednosti. U završnici dvoboja gosti iz Minnesote pokušali su se ponovno vratiti u utakmicu prekršajima na O'Nealu, ali "Shaq" je pogodio pet od šest slobodnih bacanja i srušio iluzije o preokretu.

O'Neal je dvoboj okončao sa 33 koša i 13 skokova, Dwayne Wade je dodao 20 za pobjednike, dok su u sastavu Timberwolvesa najbolji bili Kevin Garnett sa 22 ubačaja i 19 skokova, te Troy Hudson sa 20 pogodaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙