FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.
ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.

VARAŽDIN - Nogometaši Varteksa svladali su u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Hrvatske na svom terenu svladali Dinamo sa 1-0 (0-0).

Strijelac: 1-0 Benko (55).

Pred 1.000 gledatelja sudio je Širić iz Osijeka.

Uzvrat se igra u Zagrebu 16. ožujka.

MILANO - Branič talijanskog nogometnog prvaka Milana i nizozemski reprezentativac Jaap Stam (32) produžio je ugovor sa svojim dosadašnjim klubom na još jednu godinu, te bi trebao ostati u "crveno-crnom" dresu do ljeta 2007. Stam je u Milan stigao u ljeto 2002. godine iz Manchester Uniteda nakon sukoba s managerom Alexom Fergusonom.

"Želio bih završiti karijeru u Milanu", izjavio je Stam.

LONDON - Nogometne reprezentacije Albanije i Kostarike naredne će domaće dvoboje u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2006. godine morati igrati pred praznim tribinama. Međunarodni nogometni savez (FIFA) kaznio je Albaniju sa dvije, a Kostariku s jednom utakmicom igranja bez prisutnosti gledatelja.

Albanija je kažnjena zbog nereda tijekom dvoboja protiv Ukrajine u Tirani 9. veljače ovo godine kada su gledatelji na teren bacali boce s vodom, upaljače, kovanice i baklje. Osim što će protiv Gruzije 4. lipnja i Kazahstana 3. rujna igrati pred praznim tribinama, Albanci su kažnjeni i sa 40.000 švicarskih franaka. Kostarikanci su kažnjeni zbog nereda nakon domaćeg poraza protiv Meksika, te će bez nazočnosti gledatelja morati igrati protiv Paname 26. ožujka. Također, Kostarika je kažnjena i sa 20.000 franaka.

HOCHFILZEN - Češki biatlonac, 34-godišnji Roman Dostal priredio je pravu senzaciju na Svjetskom prvenstvu u austrijskom Hochfilzenu osvojivši naslov svjetskoga prvaka u utrci na 20 kilometara. Dostalu je dosadašnjoj dugačkoj karijeri u Svjetskom kupu najbolji plasman u jednoj utrci bilo peto mjesto, a ove sezone u niti jednoj od prethodne 22 utrke nije bio bolji od 19. pozicije. No, u srijedu je u snježnoj mećavi u Hochfilzenu ostvario uspjeh karijere stigavši na cilj u vremenu od 1:00:24.5 sati promašivši tek jedan od ukupno 20 hitaca. Drugo mjesto zauzeo je Nijemac Michael Greis sa 9.4 sekunde zaostatka bez ijednoga promašaja, dok je bronca pripala još jednom Nijemcu Riccu Grossu koji je za pobjednikom zaostao 26.9 sekundi uz dva promašaja.

KUOPIO - Finski skakač na skijama Matti Hautamaeki ostvario je treću uzastopnu pobjedu u Svjetskom kupu, ovoga puta na natjecanju u finskom Kuopiju. Hautamaeki je pobjedio sa skokovima od 130,5 i 128 metara što mu je u ukupnom zbroju donijelo 270.3 bodova. Drugo mjesto zauzeo je Norvežanin Roar Ljoekelsoey sa 259.7 bodova (127,5 i 126,5 m), dok su treće mjesto podijelili Čeh Jakub Janda (128,5 i 124,5 m) i Poljak Adam Malysz (131 i 124,5 m) koji su imali po 256.9 bodova. U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa i dalje vodi Finac Janne Ahonen sa 360 bodova ispred Ljoekelsoeya, a do kraja sezone ostala su još samo četiri natjecanja.

CRAPONNE-SUR-AUZON - Španjolac Vicente Reynes (Illes Balears) pobjednik je treće etape biciklističke utrke "Paris - Nice" vožene od Thiersa do Craponne-sur-Auzona u dužini od 117.5 kilometara. Reynes je ciljem prošao u vremenu od 2:40:51 sati ispred Amerikanaca Guida Trentija i Freda Rodrigueza koji su ciljem prošli u istom vremenu. Etapa je zbog loših vremenskih prilika smanjena s predviđenih 174 na 117.5 kilometara, te su organizatori drugi dan zaredom morali izbaciti najzahtjevnije dijelove trase, pa je pobjednik ponovno odlučen u masovnom sprintu.

U ukupnom redoslijedu vodstvo je zadržao Belgijanac Tom Boonen sa tri sekunde ispred drugoga Nizozemca Erika Dekkera, dok se Reynes ovim etapnim uspjehom probio na treće mjesto sa četiri sekunde zaostatka za Boonenom.

BRUXELLES - Nekadašnja najbolja tenisačica svijeta Belgijanka Justine Henin-Hardenne vratit će se na WTA Tour na velikom turniru u Key Biscayneu koji počinje 23. ožujka. Henin-Hardenne zbog ozljede desnog koljena još nije odigrala niti jedan meč na Touru u ovoj godini, a posljednji nastup imala je u ljeto prošle godine na US Openu nakon čega je propustila ostatak sezone zbog misteriozne bolesti. Henin-Hardenne je zbog ovog višemjesečnog neigranja pala na 21. mjesto WTA ljestvice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙