FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umjetničko klizanje - na Mladost Trophyu 197 sudionika

ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) - Od 10. do 12. ožujka na leduZagrebačkog velesajma održat će se 12. Mladost Trophy u umjetničkomklizanju.
ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) - Od 10. do 12. ožujka na ledu Zagrebačkog velesajma održat će se 12. Mladost Trophy u umjetničkom klizanju.

Na natjecanju će se okupit mladi sa četiri kontinenta i 10 zemalja (Andora, Austrija, BiH, Kanada, Velika Britanija, Mađarska, Japan, Novi Zeland, Slovenija i Hrvatska), a prijavljeno je 197 sudionika u 6 starosnih skupina od 5 do 18 godina. I ove godine konkurencija je vrlo jaka a od naših predstavnika bit će ih oko 88.

"U svijetu je ovo juniorsko natjecanje visokog ranga i pandan je primjerice Zlatnoj pirueti koja okuplja seniorsku konkurenciju. Od početka je u kalendaru Svjetske federacije (ISU) koja i financira suorganizaciju želeći tako i mladima klizačima omogućiti što više jakih međunarodnih natjecanja. Treću godinu za redom ovo će biti pojedinačno i ekipno natjecanje reprezentacija, a najbolji dobivaju medalje i veliki pehar Mladosti ekipno. Sponzori već prema tradiciji su Hrvatski klizački savez, Akademsko sportsko društvo Mladost te Zagreački Športski savez," kazao je Bojan Lipovščak direktor ovog natjecanja.

Ulaz je besplatan kako bi ovu reviju mladosti svijeta mogao pratiti što veći broj ljubitelja klizanja. Natjecanja započinju u četvrtak 10. ožujka u 16 sati kratkim programom mlađih juniora a nastavlja se nastupom juniora i juniorki. Drugog dana u petak, program će trajati od 8 do 22 sata kad ćemo vidjeti na ledu Velesajma one najmlađe. Zadnjeg dana u subotu, 12. ožujka na redu su slobodni programi od 13 do 17 sati mlađih juniora i juniora. U 18 sati organizator priprema i reviju najboljih te pobjednika.

Budući da je pred klizačima i vrlo opsežan međunarodni program saznali smo da naša najbolja seniorka Idora Hegel putuje u četvrtak 10. ožujka u Moskvu na Svjetsko prvenstvo, koje će se održati od 14. do 20. ožujka. Posebno važno ove sezone jer se u Rusiji potvrđuju i olimpijske vize za Torino 2006. Naši najbolji seniori u brzom klizanju 9. ožujka odlaze na Svjetsko prvenstvo na kratke staze u Peking (10. do 13. ožujka) a na put će Ivan Dolinić i Tomislav Dugi te njihov trener Azur Kučukalić.

Juniorska reprezentacija Hrvatske u sinkroniziranom klizanju također odlazi u švicarski Neuchatel na Svjetsko prvenstvo koje će se održati od 10. do 13. ožujka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙