FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Haider najavio raspuštanje Slobodarske i osnivanje nove stranke

KLAGENFURT, 8. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Desničarska austrijskaslobodarska stranka (FP) doživjet će korjenite promjene nakonkatastrofalnih rezultata na lokalnim izborima u Donjoj Austriji,najavio je nekadašnji vođa i utjecajni član stranke Joerg Haider.
KLAGENFURT, 8. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Desničarska austrijska slobodarska stranka (FP) doživjet će korjenite promjene nakon katastrofalnih rezultata na lokalnim izborima u Donjoj Austriji, najavio je nekadašnji vođa i utjecajni član stranke Joerg Haider.

U planu je što skorije održavanje utemeljiteljske stranačke konvencije, rekao je Haider u komentaru katastrofalnoga poraza stranke u nedjelju na izborima u Donjoj Austriji.

Nije isključio ni mogućnost da on postane vođa nove stranke u koju bi prešla velika većina stranačkih dužnosnika i ministara u vladi. Još nema odluke o imenu stranke, ali moguće je da se zove jednostavno Nova slobodarska stranka.

Utemeljenje nove stranke značilo bi da je nastavak koaliranja s konzervativnim vladajućim narodnjacima zajamčen.

Prema Haiderovim riječima, "stari FP" bit će "zatvoren", a dužnosnici koji ne budu poželjni u novoj mogu ostati u staroj stranci.

U razgovoru s novinarima u Koruškoj u kojoj je zemaljski poglavar, Haider je rekao da je utemeljenje nove stranke pravno nužno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙