FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi izbornik odbojkaša znat će se za deset dana

ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska muška odbojkaškareprezentacija trebala bi u idućih deset dana dobiti novog izbornika,izjavio je danas za Hinu predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza(HOS) Ante Baković.
ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija trebala bi u idućih deset dana dobiti novog izbornika, izjavio je danas za Hinu predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza (HOS) Ante Baković.

Potraga za novim izbornikom rezultat je neopozive ostavke Vladimira Brace Jankovića, koji je za današnji "Večernji list" izjavio kako odlazi jer je "shvatio da s igračima koji bi trebali igrati za reprezentaciju više ne može izaći na kraj".

"Ako Omrčen kaže da neće igrati za ovu reprezentaciju i ako neki igrači javno govore tko bi mogao, a tko ne igrati za reprezentaciju, onda ja tu nemam što tražiti", kazao je Janković za "Večernji list".

Predsjednik Saveza kaže kako mu je Janković nagovijestio ostavku prije desetak dana. "Janković je vrlo emotivna osoba i nije mogao podnijeti da neki igrači govore kako neće igrati za reprezentaciju ako je on izbornik. Sada stručna komisija mora predložiti njegova nasljednika i očekujem da ćemo u idućih deset dana znati tko će voditi reprezentaciju na ovogodišnjem Europskom prvenstvu", rekao je predsjednik HOS-a Ante Baković.

Janković je reprezentaciju preuzeo krajem rujna prošle godine, nakon što je smijenjen dotadašnji izbornik Rade Malević. Hrvatska je pod Malevićevim vodstvom izborila odlazak na EP. No, Malević je zbog sukoba s vodstvom HOS-a morao otići.

Ovogodišnje EP održava se od 2. do 11. rujna u Italiji i Srbiji i Crnoj Gori. Hrvatska se nalazi u skupini sa olimpijskim viceprvacima Italijom, Rusijom (treći na OI), Poljskom, Ukrajinom i Portugalom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙