FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 8. ožujka

ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 8. ožujka.
ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 8. ožujka.

ZAGREB - Sjednice više odbora Hrvatskoga sabora. (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

- Odbor za poljoprivredu i šumarstvo. Na dnevnome redu tematske sjednice bit će i Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu. (10 sati, dvorana Josipa Jelačića).

- Zajednička sjednica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i Pododbora za prava nacionalnih manjina. (11 sati, dvorana Ante Starčevića).

- Odbor za zakonodavstvo. (12 sati, dvorana Ivana Mažuranića).

- Odbor za financije i državni proračun. (13 sati, dvorana Janka Draškovića).

- Odbor za useljeništvo. (13 sati, dvorana Stjepana Radića).

- Odbor za prostorno uređenje i zaštitu okoliša. (14 sati, dvorana Ivana Mažuranića).

ZAGREB - Tribina "Podizanje svijesti o nasilju u obitelji" u povodu obilježavanja Međunarodnoga dana žena. Na tribini će sudjelovati i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. Tribinu organiziraju veleposlanice Australije, Belgije i Kanade te predstavnik UNHCR-a u Republici Hrvatskoj. (10 sati, Palača Dverce, Katarinski trg 4).

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske Jadranka Kosor sastat će se, u povodu Međunarodnoga dana žena - 8. ožujka, s predstavnicama udruga "Ženska mreža" i "B.a.B.e.". (12 sati, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare Socijaldemokratske partije (SDP) u povodu Međunarodnoga dana žena. Na konferenciji će stajališta SDP-a o unaprjeđenju ljudskih prava i problemu zastupljenosti žena u predstavničkim tijelima lokalne uprave i samouprave te promicanju ravnopravnosti spolova u Republici Hrvatskoj iznijeti zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović, predsjednik Savjeta SDP-a za ljudska prava i civilno društvo Ivo Josipović i članica toga savjeta Maja Dubljević. (10 sati, sjedište SDP-a, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Konferencija za novinare Ženske sekcije Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH) u povodu Međunarodnoga dana žena. Tema konferencije je - zahtjev za novu mirovinsku reformu. (10 sati, Radnički dom, Krešimirov trg 2/IV., dvorana 427).

OSIJEK - Sjednica Poglavarstva Osječko-baranjske županije na kojoj će biti riječi i o gospodarstvu te stanju sigurnosti na području Županije. (11 sati, zgrada Poglavarstva, Trg Ante Starčevića 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare u vezi Međunarodne konferencije za muzejsku dokumentaciju CIDOC 2005 koja će se održati krajem svibnja ove godine u Zagrebu u novouređenoj velikoj čitaonici Hrvatskoga državnog arhiva. Ta će konferencija biti do sada najveći stručno-znanstveni skup muzealaca koji će se održati u Hrvatskoj i prvi iz područja muzejske dokumentacije. (11 sati, Muzej grada Zagreba, Opatička 20).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Iranske slikovnice i ilustracije za dječju knjigu". Na izložbi će biti predstavljeno pedesetak ilustracija poznatih iranskih ilustratora, većinom nagrađenih na međunarodnim natjecanjima, te stotinjak slikovnica i knjiga za djecu. (19 sati, predvorje Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Krešimira Rogine "Jutarnji ogledi o arhitekturi". Riječ je o zbirci autorovih tjednih kolumni objavljenih u Jutarnjem listu od veljače 2000. do veljače 2002. (19 sati, Društvo arhitekata DAZ-UHA, Trg bana Jelačića 3/I.)

Dežurni urednici:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Serđo Obratov

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

(Hina) xipet yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙