FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 7. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 7. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Regionalna radionica o međunarodnoj suradnji na suzbijanju terorizma, korupcije i borbe protiv transnacionalnog organiziranog kriminala, otvorena je danas u Zagrebu. Radionicu je otvorila ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, koja je istaknula kako su terorizam, organizirani kriminal i korupcija trenutno među najvećim prijetnjama međunarodnoj zajednici. Uz predstavnike Albanije, BiH, Bugarske, Makedonije, Mađarske, Rumunjske, Srbije i Crne Gore, Slovačke, Slovenije i Hrvatske na dvodnevnoj radionici sudjeluju predstavnici Vijeća Europe, Vijeća EU, Europske komisije, Interpola, OESS-a i drugih međunarodnih institucija.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora, Vladimir Šeks, zbog obiteljskih je razloga otkazao za danas planirani sastanak s predsjednikom Islamske Republike Iran, Mohammadom Khatamiem, te je odgodio službeni posjet Izraelu, priopćeno je iz njegova ureda.

RIJEKA - Potraga za koćom "Stari" i dvojicom ribara, koji su u srijedu isplovili iz Trogira, jutros je nastavljena, ali s manjim intenzitetom nego prethodna tri dana, doznaje se iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci. Naime, po novim podacima nestali ribari posljednji su put viđeni u četvrtak poslijepodne, oko 1,5 nautičku milju od Šolte, na putu prema otoku Svetcu, pa je potraga ograničena na to područje. Pojačana potraga bit će nastavljena ako se pojavi nova korisna informacija o nestalim ribarima.

ZAGREB - Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisalo je natječaj za književnu nagradu "Tin Ujević" koja se dodjeljuje za novu zbirku pjesama, a nakladnici i pojedinci moći će sudjelovati sa zbirkama objavljenima u razdoblju od svibnja 2004. do svibnja 2005. Nagrada se sastoji od plakete, rada akademskog kipara Krune Bošnjaka, diplome i novčanog iznosa. Proglašenje laureata bit će na godišnjoj skupštini DHK u Zagrebu, a svečana dodjela u Vrgorcu početkom srpnja na "Danima Tina Ujevića".

KOPRIVNICA - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) raspisala je natječaj za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu, koja će biti nagrađena nagradom "Zvonimir Golob". Autori mogu sudjelovati na natječaju s najviše tri pjesme, a proglašenje laureata nagrade "Zvonimir Golob", koja se sastoji od prigodne plakete i skulpture, bit će 1. lipnja ove godine u Zagrebu, na dan obljetnice pjesnikove smrti.

DUBROVNIK - Na cijelom dubrovačkom području te u Dubrovniku od jutros pada snijeg, praćen jakom burom, što je izazvalo teškoće u odvijanju prometa. Most Dr. Franje Tuđmana zatvoren je za promet svih vozila, a u dubrovačkoj Zračnoj luci zbog sniježnih nanosa i leda na pisti obustavljena su slijetanja i polijetanja zrakoplova. Po četvrti put ove zime snijeg je pao i u dolini Neretve, na Pelješću, Korčuli i Dubrovačkom primorju.

ZAGREB - Na japanskom tržištu ima mjesta za hrvatske proizvode, no potrebno je dobrom marketinškom pripremom omogućiti lakši i jednostavniji izlazak hrvatskih tvrtki na to daleko tržište. Istaknuto je to na današnjem predavanju u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) koja s JETRO - Japan External Trade Organization - surađuje na projektu promocije hrvatskih lifestyle proizvoda na japanskom tržištu. Cilj je projekta, kako je rečeno, unaprijediti hrvatsko-japansku gospodarsku suradnju, s naglaskom na dizajn i robne marke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙