FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BAE kupuje United Defense-a za 3,97 milijardi dolara

LONDON, 7. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Najveća europska kompanija zaproizvodnju naoružanja BAE Systems pristala je kupiti američkogkonkurenta Defense Industries za 3,97 milijardi dolara gotovine kakobi ojačala svoju poziciju u sektoru kopnenog naoružanja koji bilježinagli rast.
LONDON, 7. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Najveća europska kompanija za proizvodnju naoružanja BAE Systems pristala je kupiti američkog konkurenta Defense Industries za 3,97 milijardi dolara gotovine kako bi ojačala svoju poziciju u sektoru kopnenog naoružanja koji bilježi nagli rast.

BAE je objavio da će platiti 75 dolara po dionici za proizvođača Bradely Fighting Vehicle a akviziciju će financirati novim dugom od tri milijarde dolara i puštanjem na tržište dionica u vrijednosti 715 milijuna dolara.

"Zbog globalnog rata protiv terora i operacija u Iraku i Afganistanu američko ministarstvo obrane znatno je preusmjerilo svoje prioritete i proračun prema sustavima kopnenog naoružanja", obrazlaže BAE svoju akviziciju.

Europska kompanija očekuje da se ugovor biti sklopljen sredinom 2005. i da će odmah povećati zaradu.

Analitičari su ocijenili da je riječ o razumnom iako pomalo skupom strateškom potezu.

Trgovci očekuju da će vrijednost BAE-ovih dionica pasti oko dva do tri posto, i to više zbog emisije dionica nego kao reakcija na akviziciju.

"Iako se očekuje da vrijednost dionica padne nakon emisije, novi paket nije baš velik i općenito ne vidim razloga za nepovoljnu reakciju", kazao je jedan trgovac, primjećujući da će potez ispuniti BAE-ov cilj o pojačanoj nazočnosti u SAD-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙