FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na skupštini Zagrebačke županije aktualiziran problem vezan za sporazum Račan-Drnovšek

ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Na aktualnom satu skupštinske sjedniceZagrebačke županije u kojoj vlast obnaša koalicija HSS, HNS i SDP,zastupnik DC-a Darko Babić aktualizirao je problem vezan za sporazumRačan-Drnovšek, upitavši da li ga županijske vlasti i danas smatrajudobrim i je li u županiji još na snazi.
ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Na aktualnom satu skupštinske sjednice Zagrebačke županije u kojoj vlast obnaša koalicija HSS, HNS i SDP, zastupnik DC-a Darko Babić aktualizirao je problem vezan za sporazum Račan-Drnovšek, upitavši da li ga županijske vlasti i danas smatraju dobrim i je li u županiji još na snazi.

Odgovorio mu je župan Stjepan Kožić (HSS) rekavši da se županija ne može odreći tog sporazuma jer ga 2001. nije ni prihvatila.

Kožić je objasnio da se Skupština zagrebačke županije u svom Zaključku iz 2001. opredjelila za sporazumno rješavanje pitanja granica između Republike Hrvatske i Republike Slovenije. "Iskazujemo potporu nastojanju Vlade Republike Hrvatske da se sporazumno riješe i sva ostala neriješena pitanja u odnosima Republike Slovenije i Republike Hrvatske", stoji u tadašnjem Zaključku Skupštine, citirao je Kožić i dodao kako mu se čini da je taj zaključak i danas dobar.

Inače, u preambuli tog zaključka stoji da se donosi "na temelju županijskog Statuta i povodom rasprave o promjenama međudržavne granice na području Zagrebačke županije iz parafiranog Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i i Republike Slovenije".

Nakon aktualnog sata župan Kožić je izvjestio da od 1. ožujka stanovnici Kravarskog i Orla više neće plaćati skuplje mjesečne radničke karte do Velike Gorice i Zagreba od stanovnika Pokupskog jer će se te cijene za sva mjesta izjednačiti na 400 kuna do Velike Gorice i 600 kuna do Zagreba.

Kožić je izvijestio i kako se radi na realizaciji tarifne unije, koja bi stanovnicima svih područja županije omogućila da do Zagreba stignu jednom kartom koristeći različita prijevozna sredstva.

Župan je rekao i kako im Ministartsvo financija duguje oko četiri milijuna kuna za prijevoz učenika i materijalne troškove škola, što su morali podmiriti iz sredstava Županije.

Rudolf Vujević (HDZ) rekao je da je bivši velikogorički gradonačelnik Zoran Pišel, vlasnik tvrtke "Živa priroda" dobio koncesiju da u znanstvene svrhe uzgaja rakove i kalifornijske ribice, ali od znanstvenih istraživanja nema ništa, ali zato, rekao je, ima od iskapanja najkvalitetnijeg šljunka u Europi i stvaranja novih "ekoloških bombi". Pišel na tome godišnje zaradi pet milijuna kuna, a u proračun Velike Gorice uplaćuje tri i pol tisuće kuna.

Vujević je naveo i problem što četiri koncesionara za šljunak i jedan za iskapanje gline u Velikoj Gorici ne prijavljuju stvarna iskapanja i ne saniraju šljunčare pa tako stvaraju "ekološke bombe". Svi ti koncesionari u proračun Velike Gorice godišnje uplate 70.000 kuna, što je tek mrvica od njihove stvarne zarade, rekao je Vujević napominjući kako se radi i o poljoprivrednom zemljištu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙