FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do4,30 sati.
ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 4,30 sati.

ZAGREB - Hrvatsko medijsko tržište od danas je bogatije za nove dnevne novine "24 sata" koje pokreće austrijska medijska kuća Styria Medien AG. Glavni urednik dnevnika "24 sata" je Matija Babić, a na novom projektu Styrije radi stotinjak ljudi, od kojih su 50 novinari. "24 sata" izlazit će svakim danom na 40 do 50 stranica u boji, uz tri tjedna priloga, a stajat će tri kune. Novine su manjeg formata od uobičajenih dnevnih tiskovina na hrvatskom tržištu. Upravo zbog cijene, praktičnog formata i, kako kaže, novog pristupa temama i načinu njihova prezentiranja, glavni urednik Babić očekuje veliki uspjeh.

ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva priopćilo je jučer da je zatečeno enormno visokim poskupljenjem plavog dizela - za 7,8 posto, poglavito uzme li se u obzir da je ono nastupilo pred najznačajnije proljetne poljoprivredne radove. Ministarstvo će, kako se navodi u priopćenju, zatražiti preispitivanje načina formiranja cijena naftnih derivata s naglaskom na plavi dizel.

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić izjavio je kako je neprihvatljiva tvrdnja da se uz pomoć državnih tijela novčano podupiru projekti protuhrvatskoga usmjerenja, koja je iznesena u Izjavi o stanju hrvatske kulture i nacije što ju je sinoć prihvatio Hrvatski kulturni krug. "Posebnost područja kulture upravo je u tome što djeluje poticajno za različite građanske inicijative koje su ili politički ili strukovno, a ponekad i interesno motivirane", rekao je ministar kulture. Istaknuo je kako je osnovno obilježje kulturne politike i strategije Vlade i Ministarstva kulture otvorenost i poticanje raznolikosti uz posebnu brigu oko čuvanja hrvatskoga kulturnog identiteta i kulturne baštine u vremenu globalizacije, a posebno zbog velikih stradanja hrvatske kulturne baštine za vrijeme Domovinskog rata.

VUKOVAR - Na područje Vukovarsko-srijemske županije do sada se vratilo 35.779 povratnika, odnosno 69,1 posto osoba prognanih s tog područja u srpskoj agresiji 1991. godine. Najveći povratak bilježi se na području općine Nuštar u koju se do sada vratilo 94 posto povratnika te na područjima općina Tordinci, Tovarnik, Nijemci i Lovas u koja se vratilo više od 80 posto povratnika. Na područje grada Vukovara do sada su se vratila 11.833 povratnika, odnosno 53,6 posto, a na područje Iloka 4969, odnosno 79,4 posto povratnika.

SPLIT - Akademik Miroslav Radman, utemeljitelj Mediteranskog instituta za istraživanje života u Splitu, na kojem se u krugu Ville "Dalmacije" do 7. svibnja trebaju završiti svi građevni radovi, izvijestio je jučer gradonačelnika Miroslava Buličića i suradnike o planovima rada Instituta koji bi u svibnju trebao i početi raditi. Istaknuo je da će u radu Mediteranskog instituta za istraživanje života sudjelovati najpoznatiji svjetski znanstvenici. Prvi laboratorij utemeljit će i voditi znanstvenik s Harvarda, a mikrobiološki laboratorij Radman s kolegom sa Sorbonne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙