FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Londonu počela konferencija o Bliskom istoku

LONDON, 1. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Britanski premijer Tony Blairotvorio je u utorak u Londonu jednodnevnu međunarodnu konferencijuposvećenu reformama Palestinske samouprave na kojoj, između ostalih,sudjeluju i palestinski predsjednik Mahmud Abas i glavni tajnikUjedinjenih naroda Kofi Annan.
LONDON, 1. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Britanski premijer Tony Blair otvorio je u utorak u Londonu jednodnevnu međunarodnu konferenciju posvećenu reformama Palestinske samouprave na kojoj, između ostalih, sudjeluju i palestinski predsjednik Mahmud Abas i glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan.

Dvadesetak ministara vanjskih poslova, među kojima i američka državna tajnica Condoleezza Rice, sudjelovat će na tom susretu kojim se namjerava pomoći Palestinskoj samoupravi da, prema riječima Tonyja Blaira, postane "pravi partner za mir" na Bliskom istoku.

"Najvažniji izazov je napredovanje mirovnog procesa" na Bliskom istoku, izjavio je Blair na početku susreta.

Na konferenciji u Londonu ne sudjeluju Izraelci, budući da se u fokusu konferenciji nalaze palestinske reforme.

Konferencija u Londonu organizirana je na osobnu inicijativu britanskog premijera, koji, prema mišljenju analitičara, i na ovaj način - preuzimanjem inicijative za rješenjem bliskoistočnog problema - želi popraviti svoj imidž u svijetu nakon rata u Iraku.

U središtu jednodnevnog skupa u Londonu bit će reforme palestinskih snaga sigurnosti, političkih institucija i vlasti kao i financijska pomoć Palestinskoj samoupravi.

Nade za postizanjem mira između Izraelaca i Palestinaca pojačale su se nakon što su palestinski predsjednik Abas i izraelski premijer Ariel Sharon na summitu održanom 8. veljače dogovorili prekid vatre.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙