FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ericsson Nikola Tesla: Neto dobit 221 milijun kuna

ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - Kompanija Ericsson Nikola Tesla(ETK) u poslovnoj je 2004. ostvarila neto dobit od 221 milijun kuna,što je 20 posto više nego u godini ranije, uz povećanje prihoda odprodaje za 11 posto, na 1,55 milijardi kuna, istaknula je danaspredsjednica uprave ETK Gordana Kovačević.
ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - Kompanija Ericsson Nikola Tesla (ETK) u poslovnoj je 2004. ostvarila neto dobit od 221 milijun kuna, što je 20 posto više nego u godini ranije, uz povećanje prihoda od prodaje za 11 posto, na 1,55 milijardi kuna, istaknula je danas predsjednica uprave ETK Gordana Kovačević.

Lanjska bruto dobit bila je bolja od planirane i iznosila je 250 milijuna kuna, zabilježen je i porast knjiženih narudžbi za 45 posto, na 1,6 milijardi kuna, a vrijednost dionice ETK tijekom prošle godine povećana je čak 236 posto, kazala je Kovačević na konferenciji za novinare.

U strukturi ukupne prodaje Ericsson Nikole Tesle, izvoz predstavlja 75 posto, dok prodaja na domaćem tržištu čini 25 posto ukupne prodaje. Vrijednost izvoza lani je iznosila 944 milijuna kuna, što je porast od 9 posto u odnosu na 2003. godinu.

Najznačajinija pojedinačna izvozna tržišta u 2004. godini su bila Bosna i Hercegovina (18 posto), Rusija (18 posto), Švedska (15 posto), Bjelorusija (4 posto), Crna Gora (3 posto), Moldavija i Kazahstan.

Rekordan izvoz lani ostvaren je na tržištu Zajednice nezavisnih država (bivši SSSR) i to 100 milijuna američkih dolara. Pritom je 50 milijuna dolara ostvareno na tržištu Rusije te 36 milijuna dolara na tržištu Bjelorusije.

Uzlazni izvozni rezultati, kako je rečeno, zabilježeni su i na tržištu BiH i Crne Gore pa su tako knjižene narudžbe za ta tržišta porasle za 42 posto, na 333 milijuna kuna, a neto prodaja za 12 posto, na 330 milijuna kuna.

Nadzorni odbor na prijedlog Uprave predložit će Glavnoj skupštini ETK, koja bi se trebala održati u svibnju, smanjenje temeljnog kapitala društva u iznosu od 100 kuna po dionici. Istodobno će se predložiti isplata dividende z iznosu od 18 kuna po dionici (godinu ranije dividenda je iznosila 17 kuna po dionici), rečeno je.

Jedna od zadaća Uprave u 2005., kako je kazala Kovačević, je nastavak uspješnog trenda poslovanja, izvoz na prošlogodišnjoj razini odnosno nešto manji, porast poslovanja na domaćem tržištu što uključuje i stjecanje reference u području e-zdravstva, što će biti prvi korak prema izvozu rješenja u domeni e-sustava, a cilj im je i ojačati poziciju u regiji na području sistemske integracije i isporuke komunikacijskih usluga.

Poslovna 2005. bit će i godina velikog rizika, ponajviše zbog snažne konkurencije na tržištu, kazala je Kovačević ocijenivši kako će se teško moći ponoviti rezultati poslovanja u 2004. godine pa su stoga planovi poslovanja za ovu godinu na razini prošle godine.

Najavljeno je i skoro predstavljanje model korporacijskog upravljanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙