FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 16 sati

ZAGREB, 26. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 16 sati.
ZAGREB, 26. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 16 sati.

ŠIBENIK - Član Predsjedništva HDZ-a Dragan Milinović podsjetio je stranačke kolege, na obilježavanju 15. godine od osnutka te stranke u Šibeniku, da je i pokojni predsjednik Franjo Tuđman govorio da Hrvatsku treba uvesti u Europu. "Posebno bih se želio osvrnuti na vjerodostojnost stranačke politike koju neki danas dovode u pitanje. Naravno da novo vrijeme traži i nove programe, ali valja se podsjetiti da je još na Prvom općem saboru HDZ-a, prije točno 16 godina, dr. Franjo Tuđman kazao kako je temeljna zadaća stranke iščupati Hrvatsku s Balkana i uvesti je u Europu", rekao je Milinović, koji je na svečanosti bio izaslanik predsjednika stranke Ive Sanadera. Milinović je kazao i da HDZ neće odustati od toga da hrvatski građani u BiH imaju pravo sudjelovanja na izborima u Hrvatskoj. Večernji list je danas objavio rezultate telefonske ankete po kojima ulazak Hrvatske u EU podupire manje od polovice građana, njih 47,3 posto.

ZAGREB - Prvi Festival dokumentarnog filma "Zagrebdox" objavio je na današnjoj konferenciji za tisak nagrade u tri kategorije, uz napomenu da će nagrada publike biti poznata večeras nakon što se izbroje "podignute ruke". Nagradu za najbolji rad u međunarodnoj selekciji, ocjenjivački sud na čelu s Krstom Papićem, dodijelio je finskoj redateljici Pirjo Honkasalo za film "Tri sobe melankolije", nagradu za najbolji film u regionalnoj selekciji Jasmili Žbanić iz Bosne i Hercegovine za film "Slike s ugla" te nagradu za najbolji film mladom autoru Antonineu Cattini i Pavelu Kostomarovu za rusko-švicarski naslov "Miran život". Sudionici konferencije za tisak - predsjednik žirija Krsto Papić i član Tue Stten Muller, te programski direktor Nenad Puhovski i organizatorica Dana Budisavljević, izrazili su zadovoljstvo kvalitetom festivala, dobrom organizacijom i velikim interesom gledatelja.

RIJEKA - S izvora Rječine jutros je deset speleologa i ljubitelja prirode krenulo rijekom, hodajući kroz vodu i plivajući prema njezinu ušću, do kojega bi trebali stići sutra poslijepodne. Akciju, nazvanu "Hladno-mokro-tvrdo", potaknuli su Željko Fućak i Zlatko Karajić, članovi speleološke udruge "Estavela" iz Kastva. Oni su sami prvi put godine 2003. prošli Rječinom, dugom dvadeset kilometara. Namjera im je bila upozoriti na vrijednosti prirode u neposrednoj blizini Rijeke te potaknuti ekološke i ostale civilne udruge na čišćenje Rječine. U tome su i uspjeli jer su se mnogi na njihov poticaj uključili u čišćenje rijeke i njezinih obala te u prevenciju daljnjeg onečišćenja. Fućku i Karajiću ove se godine pridružilo još osmero avanturista. Oni će u dva dana prijeći tok Rječine isključivo vodenim putem, odjeveni u gumena ronilačka odijela i bez pomoći speleološke opreme. Usput će obaviti mjerenja i ucrtati riječni tok.

OSIJEK - Upravno vijeće osječke Kliničke bolnice na današnjoj je sjednici, zatvorenoj za javnost, nakon dvosatne rasprave jednoglasno zaključilo da se za novoga ravnatelja imenuje dr. Marijan Jakić, specijalist interne medicine i kardiologije. Predsjednik Upravnog vijeća Vladimir Šišljagić izvijestio je novinare nakon sjednice da se odluka Vijeća šalje Ministarstvu zdravstva na suglasnost, nakon čega novi ravnatelj može preuzeti dužnost. Vijeće je po natječaju raspisanom početkom siječnja zaprimilo i verificiralo dvije kandidature: vršiteljice dužnosti ravnateljice dr. Silve Butković-Soldo i dr. Jakića. Program koji je ponudio Jakić odgovara očekivanjima Upravnog vijeća da ova ustanova preraste u Klinički bolnički centar, rekao je Šišljagić.

ZAGREB - U Sportskoj kladionici Hrvatske lutrije u Novom Zagrebu, sinoć oko 19,50 sati nepoznati je muškarac počinio razbojstvo, prijeteći ručnom bombom dvadesetogodišnoj zaposlenici, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka. Razbojnik je, držeći bombu, ušao u kladionicu i zatražio od zaposlenice novac, koji mu je ona predala. Kako se doznaje u policiji, materijalna šteta iznosi više tisuća kuna. U Domobranskoj ulici na Črnomercu, jučer je nepoznati muškarac provalio u stan 67-godišnje hrvatske državljanke, te otuđio više od 25 tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙