FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 26. veljače

ZAGREB, 26. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 26. veljače.
ZAGREB, 26. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 26. veljače.

ZAGREB - Završna konferencija za novinare Prvog međunarodnog festivala dokumentarnoga filma ZagrebDox, na kojoj će biti objavljena imena autora dobitnika nagrada. Zagrebdox otvoren je 21. veljače u zagrebačkome kinu "Europa", a predstavljeno je 99 dokumentaraca - 22 u međunarodnoj konkurenciji i 22 u regionalnoj, dok su ostali bili u nekoliko različitih retrospektiva. Filmovi dolaze iz 21 europske zemlje, Izraela, Kanade, SAD-a i Hrvatske. Organizator Festivala je FACTUM - dokumentarno filmski projekt (Kulturno informativni centar, Preradovićeva 5 u 11 sati).

SPLIT - Na sceni 55 Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu premijerno će biti izvedena drama "Cvijeće od papira" suvremenog čileanskog dramatičara Egona Wolffa, koji punu afirmaciju doživljava nakon pada Pinochetova režima. Predstavu je režirao Ivan Plazibata, a nastupaju Andrijana Vicković i Elvis Bošnjak. Djelo je to u kojem je ljubav promatrana kroz prizmu odnosa dvaju likova različitih društvenih slojeva i identiteta. (21,30 sati)

ZAGREB - Premijera baleta "La Sylphide" Hermana Severina Lovenskjolda u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Ravnatelj Baleta Dinko Bogdanić rekao je kako je "La Sylphide" balet romantike, o škotskom mladiću zaljubljenom u nadnaravno eterično biće Sylphidu. Tim djelom, praizvedenim 1832. u Parizu, započinje romantizam u baletnoj umjetnosti. Koreografiju za balet načinio je engleski plesač i koreograf Norman Dixon, scenografiju potpisuje Žorž Draušnik, a kostimografiju Ljubica Wagner. U Hrvatskoj je balet "La Sylphide" prvi put izveden u Rijeci 2000. (HNK u 19,30 sati)

Dežurni urednici:

prijepodne- Srebrenka Parlov

poslijepodne-Jasna Nahtigal Lazarić

navečer- Milka Ćurković

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙