FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 25. veljače 2005.(Hina) -
ZAGREB, 25. veljače 2005.(Hina) -

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je za Večernji list da vjeruje u uspjeh akcije traženja odbjeglog haaškog optuženika generala Ante Gotovine. "Sve se odvija na naše zadovoljstvo i vjerujem u uspjeh cijele akcije jer je učinjeno kud i kamo više nego u cijelom periodu prije", rekao je Mesić komentirajući sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost od srijede i napore Hrvatske da ispuni uvjet za početak pregovora o ulasku u EU 17. ožujka. "Prije je rađeno kao da ima vremena na pretek, a sada vremena više nema i zato su akcije svih koji su uključeni u posao najmanje udvostručene. Tko ne bude obavio sve što po zakonu bude morao, snosit će posljedice. Bilo je zloupotreba, imali smo pomagače bjeguncima, sve to mora biti procesuirano", kaže Mesić u razgovoru koji će u cijelosti biti objavljen u Večernjakovom "Obzoru" u subotu.

ZAGREB - Pred Hrvatskim saborom danas će se naći rezolucija o načelima međudržavnih pregovora Hrvatske sa Slovenijom što ju je predložio Klub HSP-a. Pravaši drže da i posljednji događaji, to jest 'kamionski rat', upućuju da Sabor mora raspraviti ta načela i time djelovati na sređivanje odnosa sa susjedima. Na dnevnom redu još je 20-ak točaka, a koliko će ih Sabor raspraviti odredit će dužina rasprave o HSP-ovu prijedlogu. Zastupnici trebaju i glasovati o raspravljenim točkama, te nakon petotjedog zasjedanja završiti 12. sjednicu.

ZAGREB - Danas će na Županijskom sudu u Zgarebu biti objavljena presuda skupini optuženoj za otmicu maloljetnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca. Osim prošlogodišnje otmice maloljetnog Tomislava Zagorca, dijelu deseteročlane skupine, koju je navodno okupio i organizirao optuženi Ivan Mateković, na teret se stavlja i planiranje otmica djece još nekih bogatih hrvatskih građana. Maloljetni Tomislav Zagorec otet je 23. veljače u Zagrebu. Otmičari su ga pustili nakon što je general Zagorac isplatio polovicu od ukupno milijun i pol eura zatražene otkupnine. Četvorica, među kojima prvooptuženi Ivan Mateković su u bijegu.

ZAGREB - Podaci o obračunu hrvatskog bruto domaćeg proizvoda po proizvodnoj metodi pokazuju da je rast bruto dodane vrijednosti u prva tri tromjesečja 2004. godine usporen u odnosu na isto razdoblje 2003. godine, sa 5,3 posto na 4,3 posto. Pritom je kod većine djelatnosti, osim kod primarnih i javnih djelatnosti, ostvaren manji rast nego u prethodnoj godini, a najveće usporavanje rasta zabilježeno je kod građevinarstva i trgovine.

ZAGREB - Programima poticanja zapošljavanja od početka njihove primjene, početkom ožujka 2002. do kraja siječnja ove godine, posao su našle 67.284 osobe, od čega najviše, 70,7 posto njih putem programa Učenjem do posla za sve, pokazuju podatci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

ZAGREB - Godišnja nagrada Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo, koja se dodjeljuje peti put, dodijeljena je sinoć na svečanosti u Zagrebu Borisu Dežuloviću za knjigu "Christkind" u nakladi Durieuxa. Ove godine uvedenu nagradu Jutarnjeg za najbolje publicističko djelo dobio je Darko Hudelist za "Biografiju prvog hrvatskog predsjednika" u izdanju Profil Internationala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙