FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na VSE i ZSE održane dražbe za dionice iz portfelja HFP-a

ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Na Varaždinskoj i Zagrebačkoj burzidanas su održane dražbe za vlasničke udjele iz portfelja Hrvatskogfonda za privatizaciju (HFP), na kojima je nove vlasnike od ponuđenih22 našlo svega njih sedam.
ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Na Varaždinskoj i Zagrebačkoj burzi danas su održane dražbe za vlasničke udjele iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), na kojima je nove vlasnike od ponuđenih 22 našlo svega njih sedam.

Na Varaždinskoj je burzi održan prvi dio 38. javne dražbe za Prava, na kojem je prodano šest od ponuđenog 21 udjela, te je ostvaren ukupan promet 2.630 Prava.

Kako se za svako društvo prijavio po jedan kupac, sva su društva prodana po početnim cijenama, a više od 5 posto temeljnog kapitala prodano je samo u društvu Chromos - organske boje (17,92 posto).

Na Zagrebačkoj je burzi pak na elektronskoj dražbi bio ponuđen 1,02 postotni udio u vinkovačkoj Spačvi d.d., i to po početnoj cijeni od 820.500 kuna, što je i nominalna vrijednost tih dionica.

Paket od 2.735 dionica dionica Spačve prodan je za 207.860 kuna, a za kupca je transakciju provela kuća Vrijednosnice Osijek.

Javna dražba na Varaždinskoj burzi nastavlja se u petak, 25. veljače, kada će na prodaju biti ponuđeni udjeli u još 22 društva iz portfelja HFP-a, dok će se na elektronskoj dražbi na Zagrebačkoj burzi sutra naći 0,26 postotni udio u društvu Lantea.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙