FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 20. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati
ZAGREB, 20. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

ANTUNOVAC - Mještani općine Antunovca u Osječko-baranjskoj županiji danas se na referendumu očituju o tome jesu li za izgradnju regionalnog odlagališta komunalnog otpada prve kategorije. Prema riječima načelnika antunovečke općine Roberta Marjanovića, na popisu je 3150 mještana. Referendum se provodi jutros od sedam sati do 19 sati, a do 11 sati izišlo je 15 posto građana. Odlagalište smeća trebalo bi biti na području Orlovnjaka, između Antunovca i Tenje.

ZAGREB - Za program mjera zaštite od požara u ovoj godini je osigurano nešto manje od 12 milijuna kuna. Najviše novca bit će osigurano za opremu za održavanje i zaštitu, te komunikacijsku opremu, kaže se u Izvješću MUP-a o planu zaštite od požara za ovu godinu. Radi pravodobne pripreme protupožarne sezone pripremaju se planovi za provođenje zaštite od požara u gradovima i županijama u priobalju, ali i u cijeloj Hrvatskoj, pa i u državnim tvrtkama poput Hrvatskih šuma, Hrvatskih autocesta, HEP-a. Pravodobnim servisiranjem na raspolaganju u požarnoj sezoni bit će četiri kanadera, četiri do šest helikoptera, jedan air-traktor i jedan helikopter, te i zrakoplov za izviđanje.

SPLIT - Policija je uhitila pljačkaša Finine poslovnice u Bolu, na Braču, i njegova pomagača, izvijestila je danas splitsko-dalmatinska Policijska uprava. Djelatnici Odjela općeg kriminaliteta i policijske postaje na Braču pronašli su i uhitili 44-godišnjeg D.S. iz Zagreba koji je 17. veljače, zamaskiran i prijeteći pištoljem, iz te poslovnice odnio 80.000 kuna. Priveden je i njegov pomagač, 25-godišnji A.N. iz Novog Sela na otoku Braču. Splitsko-dalmatinska Policijska uprava izvijestila je danas i da je u moru u splitskoj luci sinoć oko 20 sati pronađeno truplo nepoznatog muškarca u raspadajućem stanju, a procjenjuje se da je u moru bio od sedam do 14 dana.

ZAGREB - Uz prijetnju pištoljem jutros su dvojica maskiranih pljačkaša prisilili zaposlenicu Konzuma u Ilici 298 da im preda utržak prethodnog dana od 80 tisuća kuna, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zagrebačkoj. Lopovi su zaposlenicu sačekali ispred prodavaonice prije otvaranja, u 7,15 sati, rečeno je u policiji. Policija je izvjestila i kako je jučer oko 16 sati na Trešnjevci tramvaj usmrtio pješaka (1956.) koji je trčeći prelazio kolnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙